Bulvár

Kisebb földrengés volt Békés megyében

Kisebb földrengés volt Békés megyében

2015. július 19., vasárnap
Kisebb földrengés volt Békés megyében

Kisebb földrengés volt a Békés megyei Zsadány közelében vasárnap - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTA Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának tájékoztatására hivatkozva az MTI-vel.

A Richter-skála szerinti 2,9-es erősségű földrengésről nem érkezett lakossági bejelentés az obszervatóriumba és a katasztrófavédelem megyei műveletirányítási központjába sem, és egyelőre esetleges károkról sem tudni.

Tóth László

szeizmológus az M1 aktuális csatorna műsorában arról beszélt, hogy nem ritkák a hasonló, a lakosság által nem érzékelhető földrengések Magyarországon, évente 100-nál több ilyet mérnek. Ennél nagyobb erősségű földmozgás 5-8 alkalommal fordul elő az országban. A szakember hozzátette: a tapasztalatok alapján a Balaton és Komárom között, a Jászságban és Békés megyében fordulnak elő leggyakrabban kisebb földmozgások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.