Írjon nekünk

Sport

Kézilabda: Algyőre igazolt Vadkerti Attila és Laluska Balázs is + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

fkse_algyo04_gs

A keddi sajtótájékoztatón bejelentette új igazolásait a Levendula FKSE-Algyő NB I/B-ben szereplő együttese: Dankó Ervin csapatát erősíti a következő szezontól többek között Vadkerti Attila és Laluska Balázs is.

Új névadó szponzorral, és összesen hét új játékossal várja az új szezont a Levendula Hotel FKSE-Algyő együttese: a gárda a keddi, az algyői Levendula Hotelben megtartott sajtótájékoztatón mutatta be új játékosait, így a MOL-Pick Szegedtől igazolt Vadkerti Attilát, a Montpellierből hazatérő Laluska Balázst, valamint a Gyöngyösről igazolt Simon Bencét is.

Mellettük további négy, tehetséges fiatal játékossal is megegyezett a klub: Algyőn folytatja a Kiskunfélegyházáról igazolt beállós, Csőke Ákos, a 20 éves, az előző szezont Orosházán töltő korábbi ifjúsági válogatott balátlövő, Magyar Dávid, a MOL-Pick Szegedtől érkezett irányító, Molnár Bence és a 19 éves, Csurgóról igazolt jobbátlövő, Miklós Dániel is.

Az eseményen Molnár Áron, Algyő polgármestere kifejtette, a település olyan létesítményekkel rendelkezik, amelyeknek köszönhetően aktív sportélet alakulhat ki Algyőn. “A kézilabdát tekintve hiánynak mondható űr volt Algyőn hat évvel ez előtt, amikor nem volt jelen a sportág a településen. Bella Árpád vezetésével egy teljesen más dimenzióba került ez a klub, én hiszek abban, hogy a munkának meglesz az eredménye és sok szépet fog még okozni a kézilabda Algyőnek. Az önkormányzat támogatása továbbra is biztosított” – mondta el Algyő polgármestere.

A klub vezetője, Bella Árpád úgy fogalmazott, ő maga sem gondolta volna, hogy ilyen léptékben fejlődik majd a klub. “A környéknek és Szeged kézilabdaéletének nagy szüksége van arra, hogy legyen egy NB I/B-s klub a környezetében. 54 igazolt játékosunk volt az előző idényben, idén többeket kölcsönadunk az NB II-es klubokba. Fontos bázist adhat, hogy a Levendula Hotel lett a névadó szponzorunk” – nyilatkozta a sajtótájékoztatón Bella Árpád.

A csapat edzője, Dankó Ervin kitért rá, az új igazolásokkal magasabbra helyezték a mércét az előző évnél, így a 2014/15-ös szezonban elért hetedik helynél mindenképpen előrébb szeretnének végezni.

A csapat kapitánya, Varga Balázs elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy ennek a csapatnak kapitánya lehet, így a jövőben azon lesz, hogy mindenki elfogadja őt, és reméli, hogy a csapat érdekeit tekintve jól alakul majd a hangulat is az együttesnél.

A francia Montpelliertől hazatérő Laluska Balázs kifejtette, a profiként eltöltött évek után úgy érezte, meg kell állnia valahol. “A családommal is erre jutottunk, így meg tudtunk állapodni az Algyővel. A kézilabda szépségeit szeretném felfedezni, eddig csak védekezésben számítottak rám, de kíváncsian várom az előttem álló időszakot, egy kis izgalom is van bennem. Nem csak az Algyő keresett, de csírájában elfojtottam minden érdeklődést, nem szerettünk volna továbbállni Szegedről, itt maradunk a családommal” – fogalmazott az előző idényben Franciaországban légiós Laluska Balázs.

fkse_algyo12_gs

A Veszprém elleni bajnoki döntő előtt robbant a bomba: annak ellenére, hogy még egy éves élő szerződése volt a klubbal, Vadkerti Attilára nem számít a MOL-Pick Szeged játékosként, aki így az utánpótlás szakmai stábjában kapott helyet: azonban a Pick csékája nem akart felhagyni a játékkal. “Korábban is beszéltünk már erről a lehetőségről, profiként viszont nem szerettem volna más, NB I-es csapatban játszani, de Szegedtől sem szerettem volna elmenni. Jelen pillanatban számomra ez egy újabb kihívás, hiszen fiatalkoromban sem játszottam másodosztályban. A döntésem Laluska Balázs igazolásától teljesen független volt, nem ez volt a befolyásoló tényező, számomra nagyon hirtelen jött a váltás. Korábban is kint voltam már a csapat meccsein, amely jó hangulatú meccseket játszott, szegről-végről szinte az egész csapatot ismertem már. Nem akartam hirtelen abbahagyni a kézilabdát, érzek magamban annyit, hogy élvezetből játsszak, és megnézzem, mire vagyok így képes” – nyilatkozta az eseményen immár algyői kézilabdásként Vadkerti Attila.

A Levendula Hotel FKSE-Algyő az előző szezonban a hetedik helyen zárt az NB I/B-ben. Arra a kérdésre, hogy ha feljutást érő helyen végez a csapat, akkor vállalja-e a feljutást, Bella Árpád klubelnök úgy fogalmazott: bár a környezetben az Orosháza és a MOL-Pick Szeged már két NB I-es csapatot is ad, de ha megfelelő lesz a háttér, akkor annak tükrében hozzák meg majd a döntést.

Alaposan beerősített a Levendula Hotel-FKSE Algyő: Vadkerti Attila is Dankó Ervin együttesében folytatja!http://szegedma.hu/?p=556222

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 28.

Kommentek

Sport

Simán hozta a kötelezőt a Szeged-Grosics Akadémia – galéria

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Az éllovas Szeged-Grosics Akadémia magabiztos, 3-0-ás győzelmet aratott a sereghajtó Hódmezővásárhelyi FC otthonában az NB III. Közép csoport 24. fordulójában.

Tovább olvasom

Sport

Nem bírt a Szedeák a TF Budapesttel

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Fájó vereség a kiesési rangadón.

Tovább olvasom

Sport

Szabó Tünde: túlmutat a Maty-ér beruházás a kajak-kenu világbajnokságon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szabadidősportok számára is kedvező hatással lesz a Maty-éri evezős pálya felújítása.

Tovább olvasom

Aktuál