Bulvár

Katasztrófavédelmi családi nap és teveséta a Szegedi Vadasparkban

Katasztrófavédelmi családi nap és teveséta a Szegedi Vadasparkban

2015. július 22., szerda
Katasztrófavédelmi családi nap és teveséta a Szegedi Vadasparkban
20140819_katasztofavedelminap_01

Családi programmal várja a Vadaspark szombaton a kicsiket és a nagyokat, amikor a látogatók megismerkedhetnek a tűzoltók munkájával, látványetetést is megtekinthetnek, valamint Szulejmánnal, a kis tevével is találkozhatnak.

A Vadaspark közleménye a következőképp fogalmaz: "A Szegedi Vadaspark a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltségével közösen családi napot szervez július 25-én, szombaton. A nappali családi rendezvényt éjszakai állatkerti program követi, 19.00-tól. A több állomásos, játékos nappali program 10.00-tól 16.00-ig tart. 10.00-kor és 13.30-kor a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat (a Maros Mentőcsoport tagja) búvárai tartanak bemutatót, a pápaszemes pingvinek medencéjénél. 11.00-kor és 14.00-kor kerül sor egy látványos tűzoltó bemutatóra, amely során a földrengés sújtotta területen balesetet szenvedett autósokon segítenek a katasztrófavédelem és a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Igazgatóságának, valamint a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat szakemberei, majd a kigyulladt autók eloltásában a jelenlévők is segíthetnek (a helyszín: a Vadaspark Cserepes sor felőli gazdasági bejáratánál, a borjúfóka bemutató közelében). Késő délutántól estéig a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő és az Ópusztaszeri Csillagösvény játékai szórakoztatják a látogatóinkat, majd 19.00-kor indul az éjszakai állatkerti program. Ezúttal több látványetetést tervezünk, mint az eddigi esti programjainkon: 19.30: rozsomákok 20.00: szibériai tigris 21.00: oroszlánok, majd foltos hiéna és törpe víziló 22.00: jaguár, majd puma 20.00 és 20.00 között: ismerkedés „nemszeretem” állatokkal a terráriumházban.

Teveséta a Vadasparkban

szulejman_teve

A tavasszal született kétpúpú tevecsikóval, Szulejmánnal a Vadaspark szerencsésebb látogatói a kifutón kívül találkozhatnak, ahogy a gondozói megsétáltatják. A célunk elsősorban az, hogy ezzel is lehetővé tehessük az állat stresszmentes szállítását a későbbiekben, hiszen Szulejmánra nagy út vár az ősszel, miután egy litván állatkert jelentkezett érte. Természetesen nem gyalog fog menni, hanem autó vontatta utánfutóban – a napokban ezzel a szállítóeszközzel is elkezdett már barátkozni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.