Bulvár

Jogerősen tíz évre ítéltek egy török kábítószercsempészt Szegeden

Jogerősen tíz évre ítéltek egy török kábítószercsempészt Szegeden

2015. július 2., csütörtök
Jogerősen tíz évre ítéltek egy török kábítószercsempészt Szegeden

Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy török férfit, aki tavaly több mint 14 kilogramm heroint próbált Magyarországon keresztül Nyugat-Európába csempészni.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 45 éves isztambuli férfit, akit a szabadságvesztés mellett tíz évre kiutasított Magyarország területéről. A bizsukereskedéssel foglalkozó vádlott 2014. február 10-én jelentkezett egy teherautó utasaként belépésre a nagylaki átkelőnél. A járművet átvizsgáló pénzügyőrök a vezetőfülkében, egy utazótáskában 30 csomagot találtak, amelyekben mintegy 14 kilogramm heroin volt. A szállítmány hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának több mint ötvenszerese. A vádlott tudott arról, hogy az utazótáskában kábítószer van, azt Nyugat-Európába akarta vinni, és megbízójától a szállításért ötezer eurót kapott volna. A táblabíróság Mezőlaki Erik vezette tanácsa úgy döntött, hogy a büntetést a vádlottnak - az elsőfokú ítéletben meghatározott fegyház helyett - börtönben kell letöltenie, mivel nem beszéli a magyar nyelvet, és a hazájától távol végrehajtandó szabadságvesztés az átlagosnál nagyobb terhet jelent számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.