Közélet

Illegális bevándorlás: közegészségügyi szemle a szegedi Nagyállomáson (FRISSÍTVE)

Illegális bevándorlás: közegészségügyi szemle a szegedi Nagyállomáson (FRISSÍTVE)

2015. július 29., szerda
Illegális bevándorlás: közegészségügyi szemle a szegedi Nagyállomáson (FRISSÍTVE)
Illegális bevándorlás - Önkéntesek segítenek a bevándorl?

Egy keddi hírre reagálva, miszerint ötven illegális bevándorlót vittek kórházba fertőzés miatt Budapesten, a Szegedi Járási Hivatal Népegészségügyi Intézete közegészségügyi szemlét tart a Szegedi Nagyállomáson csütörtökön 10 órától.

Csütörtökön 10 órától CSMKH Szeged járás Népegészségügyi osztálya közegészségügyi ellenőrzést végez a MÁV Zrt. Szegedi Vasútállomásán. A vizsgálat a Népegészségügyi Főosztály közegészségügyi és járványügyi szakembereinek bevonásával történik. Az ellenőrzés aktualitását a keddi napon Budapest Nyugati Pályaudvaron észlelt nagyszámú gastroistestinális megbetegedés adja.

Korábban írtuk

"A migránsok egészségügyi ellátása egyrészt a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) által fenntartott intézményekben (befogadó állomáson, menekülttáborban stb.) történik, ahol háziorvosi alapellátás biztosított. Ezekben az intézményekben - a rendőrségi őrzött szállásokhoz hasonlóan - a közegészségügyi-járványügyi feladatokat BM rendelet alapján a Rendvédelmi Közegészségügyi-Járványügyi Szolgálat látja el. A népegészségügyért felelős szervek egyike a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya és annak járási szervezetei" - fogalmazott a SZEGEDma.hu-nak

Varga Márta

, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kommunikációs vezetője. Tekintettel a tegnapi hírre,

Bosnyákovits Tünde

főosztályvezető arról intézkedett, hogy a Szeged Járási Hivatal Népegészségügyi Intézete tartson közegészségügyi szemlét a szegedi Nagyállomáson.

Nem tudni, milyen fertőzés ütötte fel a fejét a Nyugati pályaudvaron

A népegészségügyi szakemberek továbbra is kint vannak a fővárosi Nyugati pályaudvarnál, ahonnan kedd éjjel több mint ötven külföldi állampolgárt vittek kórházba megbetegedés gyanújával. A fővárosi és Pest megyei tisztifőorvos az M1 aktuális csatorna szerda déli Híradójában azt mondta: még az éjszaka elvégezték a fertőtlenítést, de továbbra is a helyszínen vannak, felügyelik a további takarítási munkálatokat, és higiénés felvilágosítást tartanak a menekülteknek, valamint a környék vendéglátóhelyein is.

Szent László

Homor Zsuzsanna

kifejtette: kedd este kaptak jelzést a mentőszolgálattól arról, hogy a Nyugati pályaudvarnál hasmenéses megbetegedések fordultak elő a migránsok körében. Azonnal elkezdték az ügy kivizsgálását, megtették a szükséges intézkedéseket. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen fertőzésről van szó - mondta a főorvos, hozzátéve: a budapesti Egyesített Szent László és Szent István Kórházban egy terhes nőt és egy ötnapos csecsemőt kiszáradás veszélye miatt kellett ellátni. További megbetegedésről a népegészségügyi szervnek nincs tudomása. A szakember elmondta: a jelentősen szennyeződött területet azonnal fertőtlenítették, továbbá felvették a kapcsolatot az V. kerületi önkormányzattal, amely vállalta a helyszín további takarítását. Ezt a népegészségügyi szakemberek felügyelik, továbbá higiénés felvilágosítást is tartanak - tette hozzá Homor Zsuzsanna, megjegyezve, hogy a tapasztalthoz hasonló megbetegedések megfelelő kézmosással megelőzhetők. A Migration Aid nevű civil kezdeményezés szerda hajnalban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy kedden késő este ismeretlen fertőzés miatt több menedékkérőt kórházba vittek a Nyugati pályaudvarról. A civil önkéntesek hasmenésre panaszkodó, vasúti csatlakozásra váró családokkal találkoztak, ezek tagjait a mentőszolgálat kórházba vitte a Budapesti Közlekedési Központ bevonásával, busszal.

A Nyugati pályaudvaron történtek okán közegészségügyi szemlét tartanak a szakemberek a szegedi vasútállomáson - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=556363

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.