Közélet

Hőség – A fővárosban néhol több mint 10 fokot zuhant a hőmérséklet

Hőség – A fővárosban néhol több mint 10 fokot zuhant a hőmérséklet

2015. július 18., szombat
Hőség – A fővárosban néhol több mint 10 fokot zuhant a hőmérséklet

A heves zivatar következtében Budapest délkeleti részén hirtelen 12-14 Celsius-fokot zuhant a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délután Facebook-oldalán.

Az ország nagy részén elsőfokú riasztás van érvényben a heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt. Az érintett területeken a következő órákban olyan zivatarok alakulhatnak ki, amelyet viharos szél, jégeső és hirtelen nagy mennyiségű csapadék kísérhet. Az esti óráktól az északnyugati, északi országrészt újabb zivatarok érhetik el, heves szélrohamok kíséretében, vasárnap délelőttre viszont fokozatosan megnyugszik a légkör - írták. Továbbra is az egész országban érvényben van a hőség miatt kiadott legmagasabb fokú, piros figyelmeztetés. Szombaton késő este többnyire 24-29 fok között lesz a hőmérséklet, de a zivataros területeken ennél hűvösebb idő várható. Vasárnap folytatódik a kánikula. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írta: vasárnap a napi középhőmérséklet 29-30 fok körül várható, a maximumok 34-39 fok körül alakulhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.