Közélet

Határzár – Zajlik az építkezés előkészítése a Homokhátságon

Határzár – Zajlik az építkezés előkészítése a Homokhátságon

2015. július 27., hétfő
Határzár – Zajlik az építkezés előkészítése a Homokhátságon
keritesepites_mti

Röszke és Mórahalom térségében több helyen is folyik az ideiglenes biztonsági határzár kivitelezésének előkészítése, katonai térképészek tűzik ki a kerítés nyomvonalát, a honvédségi munkagépek végzik a tereprendezést, és ahol szükséges, az aljnövényzet irtását – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója hétfőn.

Röszke közelében a magyar-szerb határtól néhány méterre lefestett végű, számozott karók jelzik a kerítés leendő nyomvonalát. A karók és a határvonalat jelölő fehér határkövek között több kilométer hosszan elvégezték már a tereprendezést, munkagépekkel elegyengették a talajt, illetve kivágták a cserjéket és a kisebb fákat. Hétfőn kora délután Mórahalom térségében két munkás egy aprítógéppel darálta le a kivágott növényeket. A biztonsági határzár 175 méteres mintaszakaszától a honvédség két BAT-2-es típusú lánctalpas buldózere és más katonai munkagépek indultak el Ásotthalom irányába a határvonallal párhuzamosan. Itt egyeztettek a munkáról a HM Zrínyi Nonprofit Kft. katonai térképészei is.

Orbán Viktor

kormányfő az erdélyi Tusnádfürdőn szombaton jelentette be, hogy augusztus 31-éig megépül a kerítés Magyarország déli határán, az ettől eltérő időpontok érvénytelenek. A miniszterelnök a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szombati fórumán kérdésre azt mondta, az eddigi tapasztalatok alapján egyhatodára, egyhetedére csökken azonnal az illegális határátlépők aránya az ilyen határzárak kialakításával. Hozzátette: nagyarányú javulást vár ettől a lépéstől. A műszaki terveket a kormány jóváhagyta, a határidőket módosította, vegyes technikai megoldást választott – jelezte a miniszterelnök.

Röszke és Mórahalom térségében több helyen is folyik az ideiglenes biztonsági határzár kivitelezésének előkészítése.Részletek: http://szegedma.hu/?p=556008

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 27.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.