Közélet

Határzár - Századvég: a magyarok többsége támogatja a biztonsági határzárat

Határzár - Századvég: a magyarok többsége támogatja a biztonsági határzárat

2015. július 21., kedd
Határzár - Századvég: a magyarok többsége támogatja a biztonsági határzárat

A Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a magyarok 61 százaléka egyetért a magyar-szerb határra tervezett biztonsági határzár felépítésével.

A közvélemény-kutató keddi, MTI-hez eljuttatott elemzésében azt írta, a téma jól ismert a lakosság körében, a válaszadók 97 százaléka hallott a kormány terveiről. A kutatás eredménye szerint 61 százalék ért egyet azzal, hogy a kormány egy kerítés építésével próbálja megfékezni az illegális bevándorlókat a magyar-szerb határon. A válaszadók 27 százaléka ellenzi a terveket, 12 százalék pedig nem tudott vagy nem akart véleményt formálni a kérdésben. Az összefoglaló szerint a politikai attitűdök erősen befolyásolják a téma megítélését, az azonban a Századvég szerint látható, hogy mind a jobboldali, mind a középen álló, illetve a politikai önbesorolásukban bizonytalan megkérdezettek döntő része (86, 53 és 59 százalék) a kerítés építése mellett áll. A közvélemény-kutatás szerint az önmagukat baloldalinak vallók 32 százaléka ért egyet a kerítés építésével. A felmérést a Századvég telefonos kérdőíves módszerrel végezte ezer fő megkérdezésével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.