Közélet

Guardian-cikk Orbán Viktor és a Fidesz politikájáról

Guardian-cikk Orbán Viktor és a Fidesz politikájáról

2015. július 31., péntek
Guardian-cikk Orbán Viktor és a Fidesz politikájáról

Orbán Viktor és a Fidesz politikájáról közölt elemzést a The Guardian című baloldali brit napilap pénteken.

A szerző,

Cas Mudde

- az amerikai Georgia állam egyetemének nemzetközi kapcsolatokat oktató professzora, a politikai radikalizmus kutatója - szerint a nemzetközi média a radikális jobboldalra összpontosít, miközben kevés vagy egyáltalán semmilyen figyelmet nem szentel a magyar miniszterelnök és a Fidesz egyre radikálisabb jobboldali retorikájának.

Orbán Viktor

- akár valós ideológiai ihlettől hajtva, akár a Jobbik kihívásának visszaverését célzó opportunista stratégiát alkalmazva - olyan párttá alakította át a Fideszt, amelyet a bevándorlásellenesség, a tekintélyelvűség és a populizmus kombinációja vezérel, márpedig ezek a radikális jobboldali ideológia ismertetőjegyei - áll a The Guardian által közölt írásban. A nacionalizmus önkényuralmi hajlammal vegyül, és Orbán Viktor a Charlie Hebdo párizsi szerkesztősége elleni terrortámadás után, vagy talán már korábban, az idegengyűlölet erőteljes dózisát is hozzáadta ehhez a mérgező elegyhez - áll a brit lap által közölt írásban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.