Közélet

Elfogták a szegedi lány támadóját - a gyanúsított tagad (FRISSÍTVE)

Elfogták a szegedi lány támadóját - a gyanúsított tagad (FRISSÍTVE)

2015. július 22., szerda
Elfogták a szegedi lány támadóját - a gyanúsított tagad (FRISSÍTVE)
felververes

Bőrszíne miatt támadtak szombat este Sz. Tímea kubai származású barátjára - közölte szerdán sajtótájékoztató keretében a Szegedi Nyomozó Ügyészség.

Szanka Ferenc

szóvivő elmondta, az ügy vizsgálata folyamatban van, az elfogott gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozásáról 72 órán belül kell döntést hoznia az ügyészségnek, mivel a gyanúsítottat tegnap fogták el, így a holnapi nap folyamán születik meg a döntés. A szóvivő megerősítette, hogy a gyanúsított valóban a Szegedi Fegyház és Börtön alkalmazott volt börtönőrként, ahonnan azóta elbocsátották, hivatalosan nem erősítették meg, hogy a történtek miatt. Az eddigi adatok szerint a szombat esti incidens során

Sz. Tímea

testvérével és kubai származású, de 20 éve Magyarországon élő barátjával tartott haza, mikor egy legalább három fős társaság barátja bőrszíne miatt szóváltásba keveredett velük, majd a vita tettlegességig fajult, nem tisztázott körülmények között a lányt, testvérét és félvér barátját is bántalmazta a támadó, a barátja védelmére kelő Sz. Tímeának eltört az arccsontja, valamint elvesztette eszméletét. Egy gyanúsított van, az ő kapcsán dönt az ügyészség az előzetes letartóztatásról. Ellene a vád közösség tagja elleni erőszak bűntette, valamint súlyos testi sértés okozása. A veréssel gyanúsított börtönőr kihallgatása során tagadta a vádakat.

Korábban írtuk:

Elfogták a támadót, egyes hírek szerint egy börtönőrről van szó, akit azonnali hatállyal kirúgtak. Az események kapcsán a Szegedi Nyomozó Ügyészség az alábbi közleményt adta ki szerda reggel: "A Szegedi Nyomozó Ügyészség folytatja a nyomozást közösség tagja elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt azzal a férfival szemben akit a tegnapi nap folyamán vettek őrizetbe a rendőrök. A 2015. július 18. napjának éjjelén Szegeden történt bűncselekmény kapcsán a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendelt el nyomozást, melynek során megállapítást nyert, hogy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy vonatkozásában a nyomozás lefolytatására az ügyészség rendelkezik kizárólagos hatáskörrel és illetékességgel. Erre tekintettel a rendőrség a mai napon az iratok megküldésével az ügyet áttette a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Szegedi Nyomozó Ügyészséghez a közösség tagja elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatti eljárás lefolytatására.

hvg.hu: tiszthelyettesként dolgozott a brutális börtönőr

Mintegy egy évtizede dolgozott tiszthelyettesként a büntetés-végrehajtásnál az a börtönőr, akit szerda délelőtt hallgattak ki közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt a Csongrád Megyei Nyomozó Ügyészségen -

tudta meg a hvg.hu

. A férfi érettségivel rendelkezett. A portál információi szerint a kétévente kötelező pszichológiai alkalmassági vizsgálatot a börtönőr tiszthelyettes mindig teljesítette, annak írásbeli és szóbeli részén is minden alkalommal megfelelt. Az alkalmasságin természetesen nem azt nézik, hogy valakinek milyen hajlama van a bűnelkövetésre, hanem azt vizsgálják, hogy az illető alkalmas-e a pályára, foglalkoztatásának lehetnek-e kockázatai, illetve, hogy kiégés előtt áll-e. Amennyiben nem felel meg, alkalmasságát úgynevezett FÜV eljáráson újra felülvizsgálják. A történtek után a büntetés-végrehajtásnál dolgozók örülnek, hogy azonnal elküldték brutális kollégájukat. A hvg.hu forrása azt mondta, az eset megrázta őket is és nem szeretnék, hogy a nyolcezer fős testületre ez az ügy rossz fényt vetne.

Azonosította a rendőrség a támadót

Őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint azért támadt egy szegedi diáklányra, mert barátját illegális bevándorlónak gondolta – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-vel.

Szenti Szabolcs

elmondta, azonosította a rendőrség azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható az Újszegedi Partfürdőnél szombaton elkövetett erőszakos cselekménnyel. A rendőrség a gyanúsítottat őrizetbe vette. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy iratait hatáskör és illetékesség hiánya miatt megküldte a Szegedi Nyomozó Ügyészségnek – tudatta a szóvivő. Az MTI kérdésére, azzal összefüggésben, hogy a rendőrség általában akkor hivatkozik hatáskör és illetékesség hiányára, ha az érintett tagja a hivatásos állománynak, az őrnagy leszögezte: a gyanúsított nem rendőr. Ennél többet nem közölt.

Szanka Ferenc

, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta: a jelenleg is folyamatban levő eljárási cselekmények miatt az ügyészség szerdán ad bővebb tájékoztatást. Szombat este a Belvárosi híd újszegedi lábánál kötött bele egy fiatal egy buliból haza felé tartó társaságba, mivel a hírek szerint egyikük bőrszíne alapján arra következtetett, hogy illegális határátlépő lehet, ezért erőszakosan felszólította a félvér fiatalt arra, hogy távozzon az országból. A kötekedőt nem hatotta meg, hogy az illető magyar állampolgár, végül a vita addig fajult, hogy a magányos kötekedő a félvér fiatal barátnőjét bántalmazta, aki súlyos sérüléseket szenvedett. Az esetről hétfőn videó is napvilágot látott,

a Delmagyar.hu-nak

küldte el a készítője, a rendőrség pedig keresi az elkövetőket, azonban a felvételt azóta eltávolították a videómegosztóról. Időközben az SZTE is véleményt nyilvánított a hétvégi erőszakos cselekmények miatt, az egyetem hivatalos Facebook oldalán ez a szöveg jelent meg a történtek kapcsán: "Az SZTE álláspontja az Egyetemünk hallgatója ellen a hétvégén ismeretlen tettesek által elkövetett bűncselekménnyel kapcsolatban: Az SZTE elítéli az erőszakot és a rasszizmust, és együttérzését fejezi ki a bántalmazott egyetemi polgárával. Egészségügyben dolgozó kollégáink mindent megtesznek mihamarabbi gyógyulása érdekében, a hallgatót holnap előreláthatólag hazaengedik a klinikáról. Az SZTE arra kéri a város lakosságát és egyben saját polgárait, hogy ha bármilyen információval rendelkeznek az üggyel kapcsolatban, segítsék a hatóságok munkáját."

Bőrszíne miatt támadtak szombat este Sz. Tímea kubai származású barátjára - a gyanúsított tagadja, hogy ő támadta volna meg a fiatal lányt. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=554632

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 22.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.