Közélet

Elemző: nem meglepő, hogy Magyarország nem vállalta menekültek átvételét

Elemző: nem meglepő, hogy Magyarország nem vállalta menekültek átvételét

2015. július 22., szerda
Elemző: nem meglepő, hogy Magyarország nem vállalta menekültek átvételét

Nem az a meglepő, hogy Magyarország nem vállalja, hogy befogad más uniós tagállamokból illegális bevándorlókat, éppen ennek ellenkezője lett volna az - vélekedett az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

Emlékeztetett: az idén vetődött fel, hogy kvóták alapján tehermentesítenék valamelyest Görögországot és Olaszországot az odaérkező menekültáradat terheitől, majd ennek helyébe lépett az önkéntes vállalás gondolata; azt már a múlt hónapban elfogadták, hogy Magyarország különleges helyzetben van, ezért nem tesz vállalásokat. A szakember szerint a kvótarendszer nem csökkenti a migrációs nyomást; ehhez arra lenne szükség, hogy a válsággócokban, ahonnan ezek az emberek elindulnak, "valamiféle rend szülessen", valamint felszámolják a kiterjedt embercsempész-szervezeteket. Talán ennek a helyzetnek a megoldására keres majd megoldási javaslatot az a konferencia, amit Budapesten rendeznek az ősszel - jegyezte meg

Kovács István

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.