Bulvár

Egy tiszaszigeti ház égett szombaton délután

Egy tiszaszigeti ház égett szombaton délután

2015. július 20., hétfő
Egy tiszaszigeti ház égett szombaton délután

Az elmúlt három napban főként szabadterületen keletkezett tűzesetekhez riasztották a megye tűzoltóit - írja a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóközleménye.

Pénteken kétszáz négyzetméteren égett a tarló Mindszenten, a Mihási út mellett. A hódmezővásárhelyi tűzoltók két egysége fojtotta el, a tűz a környezetét nem veszélyeztette. Szombaton két személyautó is kigyulladt. Az első Szentesen, egy bevásárlóközpont parkolójában, a másik pedig az M5-ös autópályán. A szentesi és a szegedi tűzoltók fékezték meg a lángokat, az utasok egyik esetben sem sérültek meg. Életveszélyes égési sérüléseket szenvedett az a tiszaszigeti férfi, akinek szombaton, délután fél ötkor gyulladt ki a háza. A negyven négyzetméteres épület a szegedi egységek kiérkezésekor teljes terjedelmében égett, a tűzoltók a ház lakójára az udvaron találtak rá. Azonnal értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik kórházba szállították a középkorú férfit. Tizenöt fába csapott villám szombat éjszaka Szentesen. A tüzet a szentesi tűzoltók oltották el, senki sem sérült meg. Tíz darab körbála égett szombat éjszaka Domaszék határában. A szegedi tűzoltók kéziszerszámokkal bontották szét a lángoló szénabálákat, majd felügyelet mellett elégették. Vasárnap öt helyen gyulladt meg a kiszáradt aljnövényzet és a száraz fű Csongrád megyében. A legnagyobb kiterjedésű szabadtéri tűz Szeged külterületén, a Baktói városrész végében keletkezett. Tíz hektáron égett az aljnövényzet, a tűz egy tanyát és a közeli erdőt is veszélyeztette. Hódmezővásárhelyi és szegedi hivatásos erők dolgoztak az oltásnál. Algyőn, a Déli út mellett pedig öt hektáron csaptak fel a lángok, a helyszínre öt egységet riasztott a műveletirányítási központ. Kisteleken egy tanya mellett, mintegy száz hektáron égett a füves, gazos terület, Szegeden, a Kertész utca végén pedig fél hektáros terület gyulladt ki. A tűzesetekben személyi sérülés nem történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.