Bulvár

Csaknem ezernégyszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében szerdán

Csaknem ezernégyszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében szerdán

2015. július 30., csütörtök
Csaknem ezernégyszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében szerdán
Illegális bevándorlás - Határsértõk Csongrád megyében

A rendőrök 53 csoportban 1391 határsértőt - köztük 256 gyermeket - tartóztattak fel a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén szerdán – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szenti Szabolcs

közölte, a legnagyobb csoportot szerda délelőtt Röszke külterületén fogták el, ahol 120 szír állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt. A rendőrök délután Szegeden, a Sínpár soron elfogtak egy 40 éves férfit, akinek az autójában négy szír állampolgár utazott, ők a sofőrnek 1600 eurót fizettek azért, hogy Budapestre vigye őket. A szegedi férfi ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétség megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség. Országszerte tiltott határátlépés miatt szerdán 1648 embert fogtak el a rendőrök, hat esetben közokirat-hamisítás, két gyanúsítottal szemben pedig embercsempészet miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.