Bulvár

Budapest Európa egyik legnépszerűbb úti célja a szállodaszövetség elnöke szerint

Budapest Európa egyik legnépszerűbb úti célja a szállodaszövetség elnöke szerint

2015. július 28., kedd
Budapest Európa egyik legnépszerűbb úti célja a szállodaszövetség elnöke szerint

Budapest Európa egyik legnépszerűbb úti célja, amiben nagy szerepet játszik az olcsó légitársaságok jelenléte és a sok szórakozási lehetőség - mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Niklai Ákost

azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a szövetség vasárnap közzétett jelentése szerint az év első öt hónapjában tovább nőtt a magyarországi szállodákban a vendégéjszakák száma és összes bruttó forgalmuk is. Január és május között a magyarországi szállodákban a belföldi vendégéjszakák száma 2,810 millió volt, 8,2 százalékkal bővült az előző év hasonló időszakához mérve, a külföldieké pedig 3,7 százalékkal, 3,761 millióra nőtt. A szervezet elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy ezek előszezoni adatok, az év végére a külföldi és a magyar vendégéjszakák 50-50 százalékot érnek majd el. Idén eddig több külföldi látogatott az országba, és itt tartózkodásuk alatt több pénzt is költöttek. Az utóbbi annak is a következménye, hogy emelkedtek az árak, ám Niklai Ákos szerint ez "gazdaságilag mindenképpen indokolt", hiszen egyrészt kiváló minőségűek a szolgáltatások, másrészt Budapest még így is a világ egyik legolcsóbb úti célja. Mint mondta, a magyar főváros különösen a fiatalok körében népszerű, akik szívesen keresik fel például a romkocsmákat, míg mások a fürdőket kedvelik. A Nagy-Britanniából, Kínából, Izraelből érkező turistákat illetően például nagy jelentősége van a közvetlen légi járatoknak, az olcsó légitársaságok jelenlétének - emelte ki. Míg a külföldiek elsősorban Budapestre, addig a magyarok főként vidékre mennek üdülni, wellness- és gyógyszállókba - mondta. A régiók közül a balatoni mellett nagyon jól teljesített Észak-Magyarország és Dél-Alföld is, a Tisza-tónál volt ugyan egy kis visszaesés, de ott nyáron van a szezon - fűzte hozzá Niklai Ákos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.