Közélet

Nagy-Huszein Tibor szerint a határzár a vasfüggönyre emlékeztet

Nagy-Huszein Tibor szerint a határzár a vasfüggönyre emlékeztet

2015. július 31., péntek
Nagy-Huszein Tibor szerint a határzár a vasfüggönyre emlékeztet
dk_sajtotajekoztato01kf

A DK sajtótájékoztatón bírálta a kormány mintaprogramját, melynek keretében regisztrált munkanélkülieket vetnének be az ideiglenes határzár építésére.

Mivel Magyarország és az Európai Unió komoly biztonsági kihívásként szembesül a naponta több száz országunkba érkező illegális bevándorlóval, a kormány elrendelte a magyar-szerb határszakaszon az ideiglenes biztonsági kerítés építését a hozzá kapcsolódó közfoglalkoztatási program keretében - jelentette be közleményben csütörtökön a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

Nagy-Huszein Tibor

alelnök tudomása szerint 500 regisztrált munkanélkülit hívtak be eddig a megyeházára az ideiglenes határzár építése ügyében. Szerinte, akik nem szeretnének részt venni a programban, elveszítik a foglalkoztatást helyettesítő támogatást - hangsúlyozta. "A mi korosztályunk ovációban tört ki, amikor azt hallottuk, a nyugati határon lebontják a vasfüggönyt. Akkor nem gondoltam volna, hogy 60 éves koromban azt kell megélnem, hogy a déli határszélen olyan ügyben építünk kerítést, amely a keresztény hit minden elvét megtagadja." Mint mondta, a határzár nem oldja meg a naponta több száz illegális bevándorló valós problémáját, mégpedig azokat a körülményeket, amelyek az országban uralkodnak.

A DK alelnöke szerint az okot kell kezelni, nem pedig kerítést építeni. Részletek: http://szegedma.hu/hir/szeged/2015/07/a-szegedi-dk-szerint-a-hatarzar-a-vasfuggonyre-emlekeztet.html

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 31.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.