Közélet

A Magyar Közút több autópályán korszerűsíti az elválasztósávokat november végéig

A Magyar Közút több autópályán korszerűsíti az elválasztósávokat november végéig

2015. július 29., szerda
A Magyar Közút több autópályán korszerűsíti az elválasztósávokat november végéig

Több mint 10 milliárd forint értékű európai uniós forrásból a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében korszerűsítik az elválasztósávokat az M3-as, az M5-ös és az M7-es autópálya több szakaszán - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-vel.

A szerdán kezdődött munkálatok várhatóan november végéig tartanak, és az M3-as autópálya 10-35 kilométer, az M5-ös autópálya 13-17,4 kilométer és az M7-es autópálya 12-18 kilométerszelvények közötti szakaszait érintik - fűzték hozzá. Az elválasztósáv jobb védelme beton terelőfal, valamint korszerű acél szalagkorlát építésével és fényvédelmi korszerűsítéssel valósul meg, a beruházásnak köszönhetően csökkenthető a pályaelhagyásos balesetek, így a frontális ütközések száma - olvasható a közleményben. A Magyar Közút kiemelte: a beruházás egyik nagyobb eleme az M3-as autópálya fővárosi bevezetője, amely a legforgalmasabb autópálya-szakaszok közé tartozik, naponta 80 ezer jármű fordul meg itt. A fejlesztés eredményeképpen az M3-ason az elválasztósávban 25 kilométer hosszan beton terelőfal és a hozzá kapcsolódó fényvédelem épül ki. Hozzátették: az M1-es és M7-es közös bevezető szakaszán hasonló céllal korábban már készült ilyen jellegű korszerűsítés, a szakasz relatív baleseti mutatóinak csökkenése pedig alátámasztja a beavatkozások szükségességét, hasznosságát. A kivitelezés alatt az érintett szakaszokon időszakos forgalomkorlátozásra lehet számítani, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közlekedők türelmét és megértését kéri.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.