Közélet

A kick-box szövetség: mégis kizárják a közösség elleni erőszakkal vádolt sportolót (FRISSÍTVE)

A kick-box szövetség: mégis kizárják a közösség elleni erőszakkal vádolt sportolót (FRISSÍTVE)

2015. július 23., csütörtök
A kick-box szövetség: mégis kizárják a közösség elleni erőszakkal vádolt sportolót (FRISSÍTVE)
Elrendelték a meggyanúsított volt börtönõr elõzetes letar

Kiderült, kick-boxos a félvér fiú és két társa megverésével vádolt S. Vilmos. Lapunk megkérdezte Galambos Pétert, Magyar Kick-box Szövetség elnökét a partfürdőn történt verekedés ügyében.

Frissítés:

Az

Index

közölte a Magyar Kick-box Szövetség közleményét, amely szerint miután a szövetség tudomást szerzett a támadó kilétéről, összehívta a Fegyelmi Bizottságot. A bizottság azonnali hatállyal felfüggesztette az érintett férfi és az általa vezetett egyesület szövetségi tagságát, S. Vilmos edzői tevékenységét sem folytathatja. „A Szövetség minden ilyen és ehhez hasonló tettet elítél. Hiszi és vallja, hogy az erőnek a ringben vagy tatamin, fair küzdelemben van helye, egy igazi sportoló tudásával, erejével nem él vissza, nem bánt senkit sem. Egyúttal a Szövetség reméli, hogy ez a szégyenteljes viselkedés, a szabályokat, törvényt abszolút mértékben betartó, nagyon komoly emberi és sporteredményeket is elérő kick-box-os sportolókat nem bélyegzi meg" - olvasható a lapon. A megtámadott lánynak jobbulást és gyors gyógyulást kíván a Magyar Kick-box Szövetség.

Korábban írtuk:

Korábban megírtuk

, előzetes letartóztatást rendeltek el

S. Vilmossal

szemben, akit a Partfürdőn történt verekedés okán, csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszakkal és súlyos testi sértés bűntettével gyanúsítanak. S. Vilmosról már korábban ismert volt, hogy a Szegedi Fegyház és Börtönben nevelő szolgálatot látott el tiszthelyettesként. A SZEGEDma információi szerint az egyik városi kick-box életében is aktív személy. Az esettel kapcsolatban ezért megkerestük

Galambos Pétert

, Magyar Kick-box Szövetség elnökét, aki külföldi tartózkodása okán csak röviden kommentálta a hírt: „A kick-boxosok minden ilyen cselekményt elítélnek, s elhatárolódnak azoktól, akik elkövetik ezeket, mert semmiképpen sem tartjuk sportemberi viselkedésnek” – mondta Galambos Péter. „A konkrét ügyben megjegyezném, hogy addig nem teszünk semmilyen azonnali lépést az ügyben, ameddig nem tudunk biztosat. Azonban, ha valóban ő követte el a cselekményt, annak nyilvánvalóan következményei lesznek. Ezen lépések megtételével azonban megvárjuk az illetékes hatóságok döntését. Úgy gondoljuk, az ártatlanság vélelme mindenkit megillet.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.