Közélet

Újabb együttműködés keretében fogadja a joghallgatókat a Szegedi Törvényszék

Újabb együttműködés keretében fogadja a joghallgatókat a Szegedi Törvényszék

2015. június 8., hétfő
Újabb együttműködés keretében fogadja a joghallgatókat a Szegedi Törvényszék
biro_birosag_jogasz_ugyved

Együttműködési megállapodást írt alá Varga Zs. András, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának dékánja és Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke az egyetem hallgatóinak nyújtandó szakmai gyakorlat biztosításáról.

A megállapodás értelmében a törvényszék az egyetem jogász, illetve más alap- vagy mesterképzésen részt vevő hallgatóit, mint gyakornokokat előzetesen egyeztetett létszámban fogadja a Szegedi Törvényszéken, annak Cégbíróságán, illetőleg a Szegedi Törvényszék illetékességi területéhez tartozó járásbíróságokon vagy a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon. A szakmai gyakorlat célja, hogy a hallgatók tanulmányaik során megszerzett elméleti ismereteiket össze tudják kapcsolni a jogalkalmazás gyakorlati kérdéseivel, a szakma gyakorlásához szükséges munkavállalói kompetenciákat a munkafolyamatokban alkalmazzák és hogy későbbi elhelyezkedésüket, illetőleg szakmai érvényesülésüket elősegítő gyakorlati jártasságot szerezzenek. A gyakornokok elméleti és gyakorlati képzését, valamint szakmai fejlődését nagyban elősegíti, hogy a megállapodás alapján a törvényszék az aktuális tanulmányaiknak megfelelő szakterületen foglalkoztatja őket, emellett biztosítja szakmai gyakorlati tevékenységük irányítását, felügyeletét. A Szegedi Törvényszék a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara mellett a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karával, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel korábban megkötött megállapodások alapján folyamatosan fogadja az intézmények hallgatóit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.