Bulvár

Torlódás esetén a röszkei határátkelőhelyen is vizet osztanak

Torlódás esetén a röszkei határátkelőhelyen is vizet osztanak

2015. június 14., vasárnap
Torlódás esetén a röszkei határátkelőhelyen is vizet osztanak
roszkei_hataratkelo03_gs

Ha a nyári hőségben nagyobb torlódás alakul ki a röszkei határátkelőhelyen, a rendőrség vizet oszt a várakozóknak - mondta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az M1 aktuális csatornának.

Szenti Szabolcs

korábban felhívta a figyelmet, hogy már ettől a hétvégétől a forgalom erősödésére számítanak a röszkei határátkelőhelyen, mert a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak. A szóvivő vasárnap az M1 aktuális csatornán elmondta: a várakozásnak megfelelően a hétvégén megnövekedett a határon áthaladók száma. Szenti Szabolcs utalt arra, hogy pénteken egy technikai hiba is problémát okozott, ezért nagyobb torlódás alakult ki a határnál, ezért a rendőrök vizet osztottak a hőségben várakozni kényszerülőknek, és ugyanezt bármikor megteszik a nyár folyamán. Szenti Szabolcs felidézte: az elmúlt évek tapasztalatai szerint június végétől augusztus első feléig várható torlódás a határátkelőhely kilépőoldalán, míg július második felétől egészen augusztus végéig a belépő irányú forgalom lesz erős. A legkritikusabb időszak július utolsó kettő és augusztus első két hete, amikor hétvégéken mindkét irányban jelentős várakozások alakulhatnak ki. A szóvivő kitért arra is, hogy egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a röszkei autópálya-határátkelőhelyet, a nyári szabadságok időszakában ez a szám akár 60 ezerre is nőhet. Tavaly volt olyan hétvége, amikor több mint 200 ezren keltek át Röszkénél. Szenti Szabolcs azt mondta: a nagyobb torlódások elkerülése érdekében, ha szükséges, Tompa felé terelik a forgalmat, illetve azt javasolják a közlekedőknek, hogy a tiszaszigeti, vagy az ásotthalmi határátkelőt vegyék igénybe. A rendőrség mindenkinek azt tanácsolja, hogy indulás előtt tájékozódjon a határ menti helyzetről. Szenti Szabolcs kiemelte: a rendőrség honlapján (www.police.hu) a határinfo rovatban folyamatosan frissítik a határátkelőhelyeken való várakozási időt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.