Közélet

Több járásra is kiadták a másodfokú riasztást

Több járásra is kiadták a másodfokú riasztást

2015. június 9., kedd
Több járásra is kiadták a másodfokú riasztást

Országszerte több járásra, valamint a fővárosra is másodfokú riasztást adott a várható heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt a meteorológiai szolgálat kedd délután. Az érintett területeken már a következő órákban heves zivatarokra, felhőszakadásra kell számítani.

Az MTI-hez eljuttatott, kedd éjfélig szóló figyelmeztetés szerint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém és Pest megyében másodfokú veszélyjelzés van érvényben. Ezeken a területeken olyan heves zivatarok lehetnek, amelyeket akár óránkénti 90 kilométeresnél erősebb szél, valamint nagyobb jégdarabok kísérnek, és rövid idő alatt akár 50 milliméternyi eső is eshet. Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Zala megyében mind a heves zivatar, mind a felhőszakadás miatt az ország egész keleti felében elsőfokú riasztások vannak érvényben. A meteorológiai szolgálat azt írta: éjszaka elszórtan, szerdán főként a középső és az északkeleti megyékben pedig csak helyenként valószínű esőzés, egy-egy intenzívebb zivatar is kialakulhat.

Másodfokú riasztás van érvényben Csongrád megyében kedd éjfélig.http://szegedma.hu/?p=545687

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 9.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.