Közélet

A szőregi szülők elfogadnák a Jobbik javaslatát a gyermekorvosi rendelő ügyében

A szőregi szülők elfogadnák a Jobbik javaslatát a gyermekorvosi rendelő ügyében

2015. június 19., péntek
A szőregi szülők elfogadnák a Jobbik javaslatát a gyermekorvosi rendelő ügyében
szoregi_rendelo01_gs

A tiltakozó szülők elfogadnák, hogy heti háromszor két órában legyen rendelés. Berkesi Ottó szerint csak a teljes praxis működhet, de elfogadható jelentkező erre nem volt.

Molnár Emese

, háromgyermekes anyukaként állt a szőregi gyermekorvosi rendelő épülete elé, ahol június elsejétől megszűnt a doktori ellátás, csupán a védőnő maradt. Elmondta, a közgyűlés május 8-ai döntésével megszűnt a praxis, mert nem találtak háziorvost. Ezt követően aláírásgyűjtésbe kezdtek, szerették volna megmutatni, egy tollvonással nem lehet megszüntetni a rendelőjüket. E cél mellett 1200 fő állt ki, sok szőregi felháborodott, miért nem lehet gyermekorvost hozni. Kiemelte, a sajtótájékoztató előtt olvasta a

SZEGEDma.hu cikkét

, amely tartalmazza a Jobbik javaslatát arról, hogy két gyermekorvos heti háromszor két órában vállalná a helyettesítést. Az anyuka szerint a szőregi rendelőt fel lehetne egy év alatt futtatni, többen jelezték neki, hogy visszatérnének ide. Úgy gondolja, inkább legyen ez a megoldás, minthogy a Korondi utcába vigye tartósan beteg gyermekeit, akiket télen gyakran naponta kell orvoshoz vinni. Problémának tartja, hogy a kijelölt újszegedi rendelőben három orvos is rendel, így más páciensektől a gyermekei újabb betegségeket kaphatnak el. Az íveket

Tóth Péternek

adták át, mert ő a rendelő bezárása ellen lépett fel. Molnár Emese felkérte a sajtótájékoztatón szintén megjelenő

Berkesi Ottó

t, Szőreg DK-s képviselőjét, hogy álljon a jobbikos politikus javaslata mellé. A szőregieknek pedig azt javasolja, hogy a következő hét pénteken tartott közgyűlésre jöjjenek el, hallgassák meg, mit mondanak, hogyan látják a városatyák e kérdést.

szoregi_rendelo04_gs

Berkesi Ottó, a DK képviselője kijelentette, a helyettesítés azért nem megoldható, mert csak az helyettesíthető, akinek van praxisa, ugyanez a probléma lépett fel, mint

Balla doktornő javaslata

esetében is. Felmerült a vegyes praxis lehetősége is, ez azonban nem valósulhatott meg, mert a város számára teljesíthetetlen feltételeket szabtak. Molnár Emese szerint két éve tudják, hogy elmegy a doktornő nyugdíjba, hamarabb kellett volna cselekedniük, hiba volt a nem szavazat a közgyűlésen. „Nem szavaztam nemmel, mivel a közgyűlésen a kérdés az volt, hogy felosszuk-e a szőregi körzetet? Aki erre nemmel szavaz, az arra voksol, hogy a kártyatulajdonos gyermekek ne kapjanak ellátást” – válaszolta Berkesi. Kétszer hirdette meg a város szabályos úton, ingyen a praxist, jelentkező azonban nem volt. Ha korábban vetették volna fel, hogy lenne jelölt a helyettesítésre, akkor is csak a praxis teljes átadásával oldhatták volna meg a problémát. A SZEGEDma megkérdezte a DK-s képviselőt, mit gondol szegedi Jobbik azon felszólításáról, hogy le kellene mondania, ha nem szavazza meg a radikális párt javaslatát: „Aki arra szavazott, hogy ne kapjanak a szőregi gyerekek ellátást június egytől, annak véleménye számomra nem mérvadó.”

A szőregi szülők inkább a Jobbik javaslatát fogadnák el a gyermekorvosi rendelő ügyében, mintsem a Korondi utcába kelljen járniuk a beteg gyermekekkel - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=548346 Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 19.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.