Egyetem

Szombaton tizedik születésnapját ünnepli az SZTE Alma Mater Weekend Családi és Sportnap

Szombaton tizedik születésnapját ünnepli az  SZTE Alma Mater Weekend Családi és Sportnap

2015. június 19., péntek
Szombaton tizedik születésnapját ünnepli az  SZTE Alma Mater Weekend Családi és Sportnap

Június 20-án talán az eddigieknél is színesebb programkínálattal várja látogatóit a jubileumi SZTE Alma Mater Weekend Családi és Sportnap, amelyhez immáron harmadik éve kapcsolódik az egyre sikeresebb Kari Bográcsfőző Verseny.

A 2005 óta nagy látogatottságnak örvendő SZTE Alma Mater Weekend célja, hogy hasznos kikapcsolódási lehetőséget nyújtson SZTE-s öregdiákok valamint volt és jelenlegi oktatók, dolgozók és családjaik számára, mindemellett pedig kiváló alkalom a kapcsolatok ápolására, régi ismeretségek újraélesztésére.

Családi és gyerekprogramok

A rendezvény programjai az utóbbi hetekben napról napra egészülnek ki a már hagyományosnak számító és az egészen új szabadidős és sporttevékenységekkel.

9.30-tól:

- Kézműves foglalkozások az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központtal, a Printker támogatásával - Izgalmas kísérletek az Interaktív Természetismereti Tudástár munkatársaival - Montázskészítés az SZTE Klebelsberg Könyvtár munkatársaival - Arcfestés KATANDIVAL - Csúszdás ugrálóvár

10 órától:

- az Pneumobil bemutató az SZTE Mérnöki Kar jóvoltából

10 órától:

- Alumni Uni Mini Angol foglalkozás

10.30-tól:

- a Phoenix Fitness Fit-Kid csapatának bemutatója

11 órától:

- a Bharatanatyam dél-indiai klasszikus tánccsoport bemutatója - Zsonglőr Játszóház a Podium Absurdum Zsonglőreivel - Csillámtetoválás SZTE Karrier Iroda munkatársaival

12 órától:

- Hawaii Hula táncbemutató Rostás Viktóriával

Sportprogramok

A hagyományokhoz híven a jubileumi Weekend a színes családi programok mellett a mozgással kikapcsolódni vágyóknak is számos lehetőséget kínál.

9.15:

Szalagos Rögbi Gyerekeknek (SZTE EHÖK SE Rögbi Szakosztály)

10.00:

TRX-Bootcamp Pünkösti Gáborral, a Bio-Body és a Maros Fitt Park trénerével

10.00:

Floorball (SZTE EHÖK SE Floorball Szakosztály)

10.00:

Falmászás

10.30:

Játékos sportversenyek gyerekeknek

10.45:

Alakformáló aerobic Pajer Kittivel (SZTE EHÖK SE)

11.00:

Gerincmozgató torna Rácz Rékával, a Vízililiom Fitnesz gyógytornászával

11.30:

Crosstraining – Fegyencedzés Pfeffer Árpáddal (SZTE Móra Ferenc Szakkollégium)

Egész napos sportpogramok az SZTE Sportközpont munkatárasainak koordinálásával:

kispályás labdarúgás, streetball, tenisz, asztali tenisz, falmászás, lengőteke, íjászat, tollas, turul.

III. Kari Pörköltfőző Verseny

A testedzés után következhet a megérdemelt jutalom: a Weekend első kétszáz regisztrálója a legfinomabb sertéspörkölteket kóstolhatja meg, amelyek a III. Kari Pörköltfőző Verseny részvevőinek jóvoltából kerülnek majd a tányérokba. A pörköltfőző csapatok alkotásait idén is szakértői zsűri pontozza majd, ezt követően pedig a legeredményesebb csapatnak ítéli majd oda az Arany Fakanalat és a dobogósoknak járó ünnepi kötényeket.

Eredményhirdetés, értékes nyereményekkel

A délelőtti programkavalkádot az eredményhirdetés követi, ahol nem maradnak elismerés nélkül "Kaland a Kalandparkban" című rajzpályázatunk díjazottjai, valamint a legjobban „teljesítő” sportolók és játékosok sem, akik többek között rajzpályázatunk főtámogatója, a Tiszaparti Élmény és Kalandpark, valamint a Játékdzsungel Játszóház és a Szegedi Vadaspark belépőit kaphatják meg.

Vasárnap kedvezményes filmek a Belvárosi Moziban

Az SZTE Alma Mater Weekend idén sem ér véget szombat délután. A program keretein belül vasárnap (június 21.) a Belvárosi Mozi az alábbi két családi filmre kedvezményes, 700 forintos belépőjeggyel várja az Alma Mater tagkártyával rendelkezőket és családtagjaikat: - Szeleburdi svéd család nyaral (2015. június 21. 14.30) - Kardfog kapitány és a Láma Ráma kincse (2015. június 21. 15.00)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.