Közélet

Idén sem maradnak program nélkül a szegedi gyermekek a nyári szünetben

Idén sem maradnak program nélkül a szegedi gyermekek a nyári szünetben

2015. június 22., hétfő
Idén sem maradnak program nélkül a szegedi gyermekek a nyári szünetben
vakaciosfuzet01_gs

Évek óta hagyományosan tavasz végén jelenik meg a Szegedi Vakáció programfüzet, megkönnyítve a szülők és gyermekeik hasznos programválasztását a nyári szünidőre.

A múlt héten beköszöntött a nyári szünet a diákok örömére, amely azonban a szülők számára megoldandó problémák sokaságát jelenti. A gyermekek részére megfelelő programok kiválasztásában segít az idén is kiadott Szegedi Vakáció füzet. Lapunknak Orbán Hedvig, az Agóra igazgatónője elárulta, összesen mintegy 55 tábor indul a nyáron, ebből három már a tanítás utolsó napján, hétfőn elkezdődött. A táborokra jelentkezni már április elejétől lehetett, így ezek egy része – mint a Lego robotika, a Lego, a cukrász, vagy a kukta – már teljesen betelt, vagy alig pár hely maradt. Ajánlják, hogy a szülők és gyermekek minél hamarabb gondolják ki, hogy melyik tábort választják ki. Érdeklődni telefonon bármely megadott számon, vagy személyesen a Játéksziget munkatársánál lehet. A táborba való jelentkezés egyben a részvételi díj befizetését is jelenti, amelyet készpénzben a Játékszigeten, vagy banki átutalással online is ki lehet egyenlíteni. Az utóbbi esetében az internetes jelentkezésről

itt

olvashatnak többet. Minden hétre hirdetnek bakancsos kirándulást, a héten Nagyvárad, Nagyszalonta az úti cél, később Pécs, Kecskemét, Szabadka és Palics felé veszik az irányt. A kirándulásokat mindig csütörtökön tartják, itt is a jelentkezés egyben a részvételi díj befizetését is jelenti. A felsoroltakon kívül ajánlja, a kézműves foglalkozásokat, a könyvtári rendezvényeket is, amelyekből a szünet szinte mindennapjára jut egy. A Szegedi Vakáció aktuális füzete elérhető nyomtatott formában az Agórában. Orbán Hedvig kiemelte, mérete okán elfér a gyermek hátizsákjában, a szülő táskájában a nyári útikalauz. Aki mégis a virtuális formátum mellett döntene, a füzet anyagát megtalálja az Agóra honlapján.

Számos program vár a gyerekekre a nyári szünet alatt is - részletekért KLIKK: http://szegedma.hu/?p=547558

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 22.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.