Közélet

Országos fotópályázat a környezetvédelem jegyében: "Hétmilliárd álom. Egy bolygó. Fogyassz körültekintően!"

Országos fotópályázat a környezetvédelem jegyében: "Hétmilliárd álom. Egy bolygó. Fogyassz körültekintően!"

2015. június 5., péntek
Országos fotópályázat a környezetvédelem jegyében: "Hétmilliárd álom. Egy bolygó. Fogyassz körültekintően!"
fenykepezes_fenykepezogep_fotografia

A Csongrád Megyei Kormányhivatal országos fotópályázatot hirdet a környezetvédelmi világnap alkalmából. Ezt a világnapot 1972 óta azért rendezik meg minden év június 5-én, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, a környezetszennyezés következményeire, továbbá, hogy elősegítse az együttgondolkodást és a közös cselekvést. A pályamunkákat június 15-től szeptember 15-ig várják a megyei kormányhivatalnál.

A környezetvédelmi világnap célja tudatosítani, hogy a természeti javak felhasználásának növekedése és a környezeti katasztrófák nem szükséges melléktermékei a gazdasági növekedésnek. Arra hivatott, hogy olyan környezettudatos életviteli szokásokra irányítsa a figyelmet, amelyek segítségével bolygónk a jövőben is elegendő erőforrással szolgálhat. A szociális jólétet anélkül kell elérni és fenntartani, hogy a Föld ökológiai eltartó képességét megóvjuk. A változáshoz szemléletváltásra van szükség, amelyet az egyénnél kell elkezdeni és az egyén tettei azok, amelyek hatása idővel összeadódik és meghozhatja a változást.

Az idei világnaphoz kapcsolódó fő, konkrét célkitűzések:

- energiatakarékosság, a helyi erőforrások minél szélesebb körű felhasználása, - a megújuló természeti források hasznosítása, - a hulladékképződés csökkentése, -a környezetszennyezés megelőzése. A Környezetvédelmi Világnap idei mottója:

„Seven Billion Dreams. One Planet. Consume with care.” Hétmilliárd álom. Egy bolygó. Fogyassz körültekintően!

A Csongrád Megyei Kormányhivatal ezekkel a célkitűzésekkel összhangban hirdeti meg fotópályázatát. A szervezők olyan képeket várnak, amelyeken megjelennek az idei világnap mottójával kapcsolatos üzenetek. A szervezők célja, hogy a megyei kormányhivatalok is részt vegyenek a kezdeményezés népszerűsítésében, így reményeik szerint minden megyéből érkeznek majd pályamunkák. A fotókból a tervek szerint vándorkiállítás készül, amely elsőként a Földünkért világnapon tartott díjátadó ünnepségen, október 21-én lesz látható Szegeden. Ezt követően az anyag országos körútra indul és a megyei kormányhivatalokban is bemutatják. A pályázatra jelentkezés kezdete június 15. (hétfő), a nevezések végső határideje szeptember 15. (kedd). A részletes pályázati felhívás és útmutató megtalálható lesz a Csongrád Megyei Kormányhivatal honlapján június 10-től.

Fotósok, figyelem! Fotópályázatot hirdet a Csongrád Megyei Kormányhivatal a környezetvédelmi világnaphoz kapcsolódóan! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=544374

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.