Közélet

Országgyűlés: az egészségügy helyzetéről vitatkoznak a képviselők

Országgyűlés: az egészségügy helyzetéről vitatkoznak a képviselők

2015. június 15., hétfő
Országgyűlés: az egészségügy helyzetéről vitatkoznak a képviselők

Az Országgyűlés hétfőn az egészségügy helyzetéről tart vitanapot az ellenzék kezdeményezésére, kedden-szerdán pedig a kormány javaslatára kétnapos rendkívüli ülést tarthatnak, amelyen a személyi jövedelemadó 1 százalékpontos csökkentését is tartalmazó adóváltoztatásokról is zárószavazás várható.

A mai ülésnap az előző héten kezdődött kéthetes ülés lezárását jelenti és az ilyenkor szokásos 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A parlament ezt követően azonban eltér a márciusban kialakított új munkarendjétől, vagyis a képviselők ezúttal nemcsak kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormánynak, hanem vitákat is lebonyolítanak. Elsőként a jövő évi költségvetéshez benyújtott több mint 500 módosító javaslatról mondhatják el a véleményüket, ezt követően pedig a magyar egészségügy helyzetérő kezdődhet négyórás vita, a szocialista, LMP-s és független képviselők kezdeményezésére. Az Országgyűlés a kormány javaslatára keddtől szerdáig rendkívüli üléssel folytatja munkáját, amelynek első napján a jövőre érvényes új adószabályokat is elfogadhatják, továbbá határozathozatal várható a 2016-os költségvetés összegző módosító javaslatáról is. A kabinet várhatóan több rendkívüli ülést is kezdeményez majd, hiszen korábban nyárra ígérte a jövő évi büdzsé elfogadását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.