Bulvár

Nem jogerősen elrendelték az álvízműves tolvajok előzetes letartóztatását

Nem jogerősen elrendelték az álvízműves tolvajok előzetes letartóztatását

2015. június 1., hétfő
Nem jogerősen elrendelték az álvízműves tolvajok előzetes letartóztatását

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte a hétvégén annak a két férfinak az előzetes letartóztatását, akik magukat a vízközmű szolgáltató alkalmazottainak kiadva több sértettet megtévesztettek, majd ily módon hódmezővásárhelyi és szegedi ingatlanokba bejutva különböző összegű készpénzt tulajdonítottak el. A bíróság döntése alapján a gyanúsítottak előzetes letartóztatása június 30-ig tart.

A Szegedi Járási Ügyészség azért indítványozta

T. K.

és

T. J.

gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan

gyanúsíthatók azzal

, hogy május 18-án a délelőtti órákban két szegedi lakásba oly módon jutottak be, hogy magukat a vízközmű szolgáltató alkalmazottainak adták ki, majd az egyik esetben a sértettet személyi szabadságától is megfosztva, a másik esetben figyelmét elterelve 285 ezer forint, illetve 100 ezer forint összegű készpénzt hoztak el a helyszínről. Ezt követően a gyanúsítottak átmentek Hódmezővásárhelyre, majd ott 12 óra 15 perc körül azonos módszerrel, ugyancsak a sértett figyelmét elterelve hoztak el a sértett lakásából 120 ezer forintot. A fentieken kívül az egyik gyanúsított esetében fennáll az alapos gyanú a tekintetben is, hogy május 28. előtt amfetamin tartalmú kábítószert fogyasztott. Figyelemmel arra, hogy mindkét gyanúsítottal szemben ugyanilyen módszerrel elkövetett bűncselekmények miatt van folyamatban büntetőeljárás, illetve adat merült fel arra, hogy további sértettek is érintettek lehetnek az ügyben, alappal lehet következtetni arra, hogy a tanúk befolyásolásával a bizonyítási eljárás megnehezítésére vagy meghiúsítására törekednének, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követnének el. Emellett az egyik gyanúsított esetében személyi körülményeire tekintettel a szökés és elrejtőzés veszélyétől is tartani kellett, így a bíróság mindkettejük vonatozásában úgy ítélte meg, hogy előzetes letartóztatásuk mindenképpen indokolt. A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be enyhébb kényszerintézkedés elrendelése végett, így a végzés nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.