Bulvár

Műszaki mentések, balesetek és tűzesetek hétfőn

Műszaki mentések, balesetek és tűzesetek hétfőn

2015. június 16., kedd
Műszaki mentések, balesetek és tűzesetek hétfőn

Kilenc bejelentés érkezett a szegedi főügyeletre az elmúlt huszonnégy órában. A Szatymazi úton egy autó borult árokba, Kelebián egy erdő aljnövényzete égett, éjjel pedig egy szegedi panellakásban keletkezett tűzhöz riasztották az egységeket.

Gyökerestől fordult ki egy nyolc méter magas fa hétfő hajnalban Csongrádon. Két órakor érkezett a lakossági bejelentés, a csongrádi egységek percek alatt a helyszínre értek. A fa fél méter átmérőjű törzse teljesen elzárta az autós forgalmat. A tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Reggel hat órakor Szentesen, a Nyíri közben egy öt méter magas diófa hasadt ketté, az ágai az úttestre szakadtak. A műszaki mentést a szentesi egység végezte el. Szegeden pedig a Petőfi Sándor sugárútra riasztották a tűzoltókat, ahol a kerékpárút forgalmát veszélyeztette egy nyolc méteres magasságban fennakadt faág. A szegedi tűzoltók kihúzós létráról, láncfűrész segítségével hárították el a kialakult veszélyhelyzetet. Az éjjeli viharban pedig Szentesen két helyen is faágak szakadtak le, a műszaki mentéseket a szentesi tűzoltók végezték el. Árokba hajtott és a feje tetején állt meg egy személyautó hétfőn reggel hét órakor a Szatymazi úton. A helyszínre a szegedi hivatásos tűzoltók érkeztek, akik azonnal áramtalanították a járművet, majd biztosították a helyszínt a rendőrök kiérkezéséig. A Skoda típusú személyautó sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett. Egy fenyőerdő aljnövényzete gyulladt ki Kelebia határában, délután két órakor. A kiszáradt avar egy hektáros területen, foltokban égett. A tűzhöz a ruzsai, a szegedi és a kiskunhalasi tűzoltók érkeztek. Az egységek két vízsugárral és kéziszerszámokkal fojtották el a lángokat. Egy használaton kívüli konnektor és annak környezete égett hétfő éjjel egy szegedi panellakásban. Éjfél után nem sokkal a szegedi hivatásos tűzoltók négy egységét, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztotta a műveletirányítás a Rókusi körút első emeleti lakásához. A tűzoltók kiérkezésekor a nappali egyik sarkában található berendezési tárgyak égtek. Két vízsugárral kezdték meg az oltást, a tüzet percek alatt elfojtották az egységek. A lakás füsttel telítődött, a lakók enyhe rosszullétre panaszkodtak, ezért a tűzoltók a mentőszolgálat segítségét kérték. Az egységek a tízemeletes panelház lépcsőházát is átszellőztették, majd a mentők és a rendőrség kiérkezéséig biztosították a helyszínt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.