Bulvár

Minden sör átment a fogyasztóvédelmi vizsgálaton

Minden sör átment a fogyasztóvédelmi vizsgálaton

2015. június 11., csütörtök
Minden sör átment a fogyasztóvédelmi vizsgálaton
sor_beer_pivo

Negyven különböző típusú, ízű sört vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), az élelmiszer és vegyipari laboratórium ellenőrzésén valamennyi sör megfelelt a követelményeknek - közölte az NFH az MTI-vel csütörtökön.

A vizsgálat fő szempontja az volt, hogy a jelölések megfelelőek-e, tehát valóban olyan sör van-e a palackban, vagy éppen dobozban, ami arra rá van írva. Ezen túl a sörök alkoholtartalmát is vizsgálták a szakemberek: azaz, hogy a címkén feltüntetett értékek megfelelnek-e a termékben lévő valós alkoholtartalommal. A mért alkoholtartalom valamennyi esetben megfelelt a címkén megjelölt értéknek - közölték. Több olyan sört is vizsgáltak, amelynek dobozán a gyártó a minőségi sör jelzőt tüntette fel. A szabályok szerint a termék gyártója "minőségi" jelzőt csak abban az esetben használhat, ha a termék úgynevezett extrakttartalma - az erjedés előtti szárazanyagtartalma - legalább 11 százalék. A 7 megvizsgált "minőségi" sör közül valamennyi termék megfelelt ennek az előírásnak is. A sör fogalmát a Magyar Élelmiszerkönyv határozza meg, eszerint a sör: malátából, valamint pótanyagokból vízzel cefrézett, komlóval ízesített, sörélesztővel erjesztett, szén-dioxidban dús, általában alkoholtartalmú ital. Az ízesített sör olyan sör, amelyhez az ízhatás kialakításához a komló helyett vagy mellett, egyéb ízesítőanyagot is felhasználhatnak. A termékek megnevezésében a szabályok szerint fel kell tüntetni a "sör", illetve "ízesített sör" kifejezést, valamint a sör színére utaló jelzőket, tehát, hogy a termék: "világos sör", "félbarna, vörös sör" vagy "barna sör". Az "ízesített sörök" megnevezésében az ízére, színére vagy egyéb jellegezettségére utaló szót is fel kell tüntetni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.