Átfogó rendőrségi akció a töltésen, migránsok a szegedi belváros utcáin is, csaknem 800 főt fogtak el + FOTÓK (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

bevandorlok_begyujtese05kf

Már Szeged belvárosában is egyre több az illegális határátlépő, miközben a töltés környékén átfogó rendőrségi razzia zajlott, és már csaknem 800 határsértőt fogtak. Egyeseknek azonban ez jó üzlet.

Mottó: “Botka László, Szeged MSZP-s polgármestere szerint a város lakosságát egyáltalán nem zavarták a menekültek, nem is találkoztak velük az utcákon…”

Rendőrség: Minden olyan területen lesz fokozott ellenőrzés, ahol az illegális migráció már megjelent vagy megjelenhet

17.00: „Mai napon a rendőrségi segélyhívóra több bejelentés érkezett azzal kapcsolatosan, hogy

Szeged több pontján illegális migránsokat látnak a városban,

ezért a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője Szeged város területére, valamint vonzáskörzetére fokozott ellenőrzést rendelt el. Ebbe a fokozott ellenőrzésbe a rendőrség a polgárőrség munkatársait is bevonta” – tájékoztatott Szenti Szabolcs rendőr őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

sajttaj_migransok01_gs

A CSMRFK épülete előtt sajtótájékoztatóján elmondta, csak június 24-én 16 óráig 781 határsértővel szemben intézkedtek az egyenruhások, ellenük idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek. Akárcsak az elmúlt napokban, a szerdán elfogott migránsok többsége is Afganisztánból, Szíriából és Pakisztánból érkezett, akik között sok a gyermek. Szenti Szabolcs elmondta, az elmúlt 24 órában 499 határsértő ellen intézkedtek, közülük 107 volt gyermek, a szerdai napra ez irányú adatokkal még nem tudott szolgálni a százados.

Arra a kérdésünkre, hogy a szerdai szegedi átfogó ellenőrzés után Csongrád megye más településein várható-e hasonló akció, Szenti Szabolcs elmondta, hogy minden olyan területen lesz fokozott ellenőrzés, ahol az illegális migráció már megjelent vagy megjelenhet. „A határőrizet nemcsak abból áll, hogy a határon állnak a rendőrök és technikai eszközökkel őrzik azt, hanem a mélységi ellenőrzésre is nagy hangsúlyt fektetett a rendőrség, és ezután is fogja végezni ezt a munkát” – fűzte hozzá a szóvivő.

szenti_szabolcs_gs

A most elfogott illegális migránsokat Röszkére a hangárba szállították, melynek a befogadó kapacitása elegendő a rendőr százados szerint, ott ugyanis 24 óránál tovább nem tartózkodnak a határsértők. A migránsok adatait rögzítik ott, enni és inni kapnak, s amint megkapták a szükséges ellátást, továbbszállítják őket.

A tájékoztatón újságírói kérdésre elhangzott, hogy a rendőrök és a migránsok között nem történt atrocitás, és arról sincs tudomása a rendőrségnek, hogy a határsértők bűncselekményt követtek volna el.

Korábban írtuk:

Átfogó rendőrségi akció zajlott Szegeden, a medencés kikötőtől egészen az árvízi emlékműig vizsgálták át a Tisza árterét. A töltésen csatárláncban álltak a rendőrök, hogy megakadályozzák a határsértők elmenekülését. Az akcióban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szeged Rendőrkapitányság egységei vettek részt, és lezárták a város irányába vezető utakat és a töltést is. Mentőt is hívtak a helyszínre, volt, aki mellkasi fájdalomra panaszkodott, többen pedig rosszullétre. A kiérkező mentők senkit sem vittek el a helyszínről. Az akció keretében csak délután kettőig 668 határsértőt fogtak el, akiket Röszkére visznek egy hangárban kialakított rendőrségi előállító helyiségbe.

A medencés kikötőnél az ártéri erdőből kiterelt migránsok kisgyermekeit külön rendőrautókkal szállították el a röszkei hangárhoz, hogy ne ázzanak, amíg megérkeznek a buszok a határsértőkért. A helyszínen pár hónapos csecsemőt és egy-kétéves gyermeket is láttunk.

no images were found

16.00: A rendőrségi sajtótájékoztatón elmondták, csaknem 800 illegális határsértőt fogtak ma el Szegeden. Részletek hamarosan.

15.00: 668 migránst fogtak el az akcióban

“Szeged több pontjáról lakossági bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére június 24-én arról, hogy illegális migránsokat látnak a városban. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el Szeged város területén és a vonzáskörzetében. A rendőrség a polgárőrséget is bevonta az ellenőrzésbe. A rendőrök a június 24-én 0 órától 14 óráig rögzített adatok alapján 668 illegális migránst fogtak el. A rendőrség a határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett” – írja portálunkhoz eljuttatott közleményében a rendőrség.

14.45: A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság hamarosan sajtótájékoztató keretében ad bőveb információkat a mai akció hátteréről. Természetesen, az ott elhangzottakról is azonnal beszámol a SZEGEDma.hu!

14.00: Botka László menjen ki hajnalban a Gyálarét melletti töltésre – a szegedi Jobbik közleménye

“A Jobbik Szegedi Szervezete már hosszú ideje mondja, hogy Szeged városa az illegális bevándorlás egyik legérintettebb pontja. Ezzel a problémával már régóta szenvednek a gyálaréti és környékbeli lakosok. Mindenki problémának tartja a kialakult helyzetet, hisz ez a városunkra nézve bűnügyi, társadalmi és népegészségügyi veszélyeket jelent.

Ezt csak egy ember nem észleli, az pedig a város polgármestere Botka László. Botka Lászlónak nem városa, nem Szeged az első, hanem saját pártjának az érdeke és véleménye.

Botka László polgármester szerint “a város lakosságát egyáltalán nem zavarták a menekültek, nem is találkoztak velük az utcákon…”

A mai sajtóban megjelent hírek reméljük eljutnak Botka Lászlóhoz is, de ha így se képes felfogni, hogy Szegedre milyen nagy migrációs nyomás nehezedik, akkor arra kérjük, hogy menjen ki hajnalban a Gyálarét melletti töltésre és tekintse meg a saját szemével. Kérjük mindezt annak ellenére, hogy már több éve csak tizenhat milliós luxusautójából szemléli a város problémáit.

Felszólítjuk Botka Lászlót, hogy végre valljon szint és kérjen bocsánatot kijelentései miatt azoktól a szegediektől, akik életét megkeserítik az illegális bevándorlók tömegei!” – írja portálunkhoz eljuttatott közleményében a Jobbik szegedi szervezete.

13.30: A rendőrök a Gyálarét és az országhatár közötti árteret is átkutatták, több tucatnyi illegális bevándorlót gyűjtöttek össze, köztük egészen kis gyerekeket. Közben ahogy a Facebook-bejegyzések bizonyítják, a migránsok ma a város számtalan pontjára eljutottak, a Kárász utcától a Lechner térig sok helyütt látták őket feltűnni a szegediek, illetve tapasztalták a rendőri akciókat is.

no images were found

13.13: Továbbra is jönnek elő az ártéri erdőkből rendőri kísérettel a migránsok a medencés kikötő mellett. Folyamatosan szállítják el őket.

12.55: Az MTI jelenti: A szegedi rendőrök mellett a készenléti rendőrség is nagy erőkkel vonult a helyszínre. A határsértők egy részét már elfogták, és folyamatosan viszik el őket. A rendőrség lezárta a város felé vezető utakat és a töltést is.

12.40: A Szentháromság utcán egy nagyobb busszal is szállították őket valószínűleg a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal épületébe.

A migránsok száma továbbra sem csökken Szeged környékén. A bevándorlók az eddig ismert Gyálarét, Alsóváros, Hattyas, Ballagi-sor mellett megjelentek a klinikák, a rakpart és az árvízi emlékmű környékén is. Már tegnap éjjel az egészségügyi intézmény körüli füves területeken aludtak – tudósították olvasóink. A Facebookos kommentek szerint a Dorozsmai úton és Újszeged utcáin és a Stefánián is egyre többet látnak közülük. Korábban írtunk róla, Tóth Péter Jobbikos képviselőnek 600-700 eurót ajánlottak személyenként, ha elszállítja őket Budapest irányába. A városatya szerint már a taxisok is beszálltak a „migránsbizniszbe”.

Az írott szó helyett azonban beszéljenek a képek:

no images were found

Átfogó rendőrségi akció zajlik a töltésen az illegális határátlépőkkel szemben – részletekért KLIKK: http://szegedma.hu/?p=549197

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 24.

Előző sztori

Mozgássérülteket segítő országos logisztikai központ épült Mórahalmon

Következő sztori

Felújítás miatt forgalomkorlátozások várhatók a Brüsszeli körúton