Kultúra

Megjelent Hódmezővásárhely néprajza

Megjelent Hódmezővásárhely néprajza

2015. június 2., kedd
Megjelent Hódmezővásárhely néprajza
HMV_neprajza1_borito

Hosszú évek kutatómunkájának köszönhetően elkészült Hódmezővásárhely legfontosabb néprajzi értékeit összefoglaló, a legújabb tudományos kutatási módszereket felhasználó, hiánypótló monográfiája. A kétkötetes, több, mint 1300 oldalas kiadványt június 4-én, délután 5 órakor az Ünnepi Könyvhét keretében mutatják be a Városháza dísztermében, ahol Almási István polgármester köszönti a kötet szerzőit és a könyvpremier résztvevőit.

A néprajzi monográfiát június 3-án, szerdán 9 órakor mutatja be

Kószó Péter

alpolgármester,

Szenti Tibor

író, néprajzkutató és Nagy Vera néprajzos-főmuzeológus, a kötet szerkesztői a sajtó képviselőinek az Árpád utcai Népművészeti házban. A Hódmezővásárhely néprajza kötet bemutatójára június 4-én, csütörtökön 17 órakor kerül sor a Városháza dísztermében. Az eseményen köszöntőt mond Almási István Hódmezővásárhely polgármestere. A kötetet

Bartha Elek

etnográfus, a Debreceni Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, a Magyar Tudományos Akadémia tagja méltatja. A tekintélyes terjedelmű monográfiát és a szerkesztés hátterét

Novák László

, a kötet főszerkesztője, az MTA doktora tárja a könyvpremier hallgatósága elé. A könyvbemutatón a Liszt Ferenc Általános Iskola diákjai adnak ünnepi műsort.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.