Közélet

Maguk dönthettek az igazgatók a legjobbakról

Maguk dönthettek az igazgatók a legjobbakról

2015. június 2., kedd
Maguk dönthettek az igazgatók a legjobbakról
mako_pedagogus

Makó legkiválóbb pedagógusait jutalmazza a helyi önkormányzat és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány. Az elkövetkezendő két hétben Farkas Éva Erzsébet polgármester asszony és a kuratóriumi tagok egyike személyesen köszönti azokat a pedagógusokat, akiket a saját intézményük javasolt a kuratóriumnak az elismerésre.

A makói önkormányzat, a kuratórium bruttó 10 millió forintot osztanak szét a makói oktatási, nevelési intézmények igazgatói pedagógusaik között. Ők magunk dönthetnek arról, ki az, aki a legtöbbet tett intézményükért, akinek munkáját ilyen módon is megköszönnék. Az intézmények pedagóguslétszámaik alapján kaptak egy meghatározott összeget. Ezután helyben, az igazgatók javasolták a jutalmazottakat- mondta

Farkas Éva Erzsébet

polgármester asszony hétfőn, a Szikszai György Református Általános iskola Pedagógus Napi ünnepségén. A város első embere, és az alapítvány elnökségi tagja:

Gilinger Katalin

köztiszteletben álló pedagógus, egykori iskolaigazgató köszöntötték az első két díjazottat. Ennek sorrendje az alapján alakul az elkövetkezendő hetekben, hogy hol, mikor tartják a Pedagógus Napot. Makó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete és Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány nevében a kalkulált pénzjutalom mellett elismerő oklevelet kapott

Sirokmán Ágnes

pedagógus és

Keresztúri Mihályné

óvodapedagógus kimagaslóan eredményes pedagógiai munkájáért. Nem ez volt az első ilyen alkalom, ahol az új városvezetés nyitott szemlélete tükröződik. A nyugdíjas klubok, karácsonyi ajándékozásakor is maguk dönthettek róla, mire költik a pénzt. A civil-, sport- és egyházi szervezetek támogatása is a saját igénylésük alapján alakult. Most újabb példáját láthatjuk a nem uralkodó, hanem sokkal inkább a kormányzati célokkal is egy irányba tartó: szolgáló szemléletű, észszerű elképzeléseken alapuló vezetésnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.