Sport

Labdarúgás: Tiszasziget elleni döntetlenével ezüstérmes a Tápé + FOTÓK

Labdarúgás: Tiszasziget elleni döntetlenével ezüstérmes a Tápé + FOTÓK

2015. június 6., szombat
Labdarúgás: Tiszasziget elleni döntetlenével ezüstérmes a Tápé + FOTÓK
tape-tiszasziget03kf

Nem hozott gólt a Tápé és a Tiszasziget utolsó fordulós mérkőzése: ugyanakkor ez tökéletesen megfelelt a Tápénak, hiszen ezzel megszerezte az ezüstérmet Paksi Péter együttese.

Úgy vághatott neki a Tápé az Tiszasziget elleni szezonzáró mérkőzéshez, hogy csupán egy pontra volt szüksége ahhoz, hogy bebiztosítsa a második helyét. Ennek megfelelően nem kockáztatott sokat a számtalan hiányzóval felálló Paksi-legénység, a Tiszasziget pedig tulajdonképpen felszabadultan futballozhatott, hiszen a presztízsen kívül nem volt igazi tétje már számukra ennek a mérkőzésnek.

Drágity

távoli lövései jelentették a legnagyobb veszélyt a kapukra az első félidő első felében, majd

Kelemen Csongor

szerezhetett volna gólt, de éles szögből nem tudta már elcsavarni a labdát

Tombácz Róbert

mellett. A vendégek jól megszervezték védekezésüket, amin nehezen talált utat a Tápé, az első komolyabb hazai lehetőségre egészen a félidő utolsó percéig kellett várni, amikor is egy rossz felszabadítás után

Glendza

szinte Kelemen helyzetének "tükörképéből" lőhetett, de ő sem tudta eltenni

Kispéter Zoltán

mellett a labdát, így gól nélkül fordultak a csapatok. A döntetlen ráadásul "duplán jó" volt a Tápének, hiszen időközben a Sándorfalva vezetést szerzett az FK Szeged ellen, ahhoz pedig, hogy a diszkoszvetősök megelőzzék az utolsó fordulóban

Fülöp Tiborékat

, mindenképpen nyerniük kellett a Sándorfalva ellen, valamint a Tápénak nem szabadott pontot szereznie. A szünet után sem változott a játék képe, gyakorlatilag helyzet nélkül telt az második félidő első fele, majd amint értesültek a hazaiak arról, hogy

Dóra János

duplájával már vezet az FK, még kevesebbet kockáztattak. Gyakorlatilag nagyobb helyzet nélkül lecsorgott a hátralévő idő, a Tiszasziget ugyan próbálkozott, de

Bernát Péter

együttese sem találta a rést a tápéi védelmen, így a gól nélküli döntetlen azt jelentette, hogy függetlenül az FK Szeged 3-1-s győzelmétől, több sikerének köszönhetően a Tápé szerezte meg a megyeegy ezüstérmét. A Tápé annyit adott ki magából a mai meccsen, amennyi kellett a sikerhez, ami jelen esetben azt jelentette, hogy legalább egy döntetlent, és ezzel az ezüstérmet elérje az együttes, ez pedig sikerült Paksi Péter tanítványainak. A Tiszasziget bár derekasan próbálkozott, de nem tudott gólt szerezni, az újonc együttes pedig ezzel a döntetlennel pedig minden bizonnyal a 10. helyen zárja a szezont.

Tápé, 150 néző
2015. június 6., 18.00
Tápé ESK
Tiszasziget SE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Török Tamás • asszisztens: Szeri Tamás, Samu László.
0
-
0

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 30. forduló

Tápé ESK - Tiszasziget SE 0-0

Szeged-Tápé, 150 néző. Vezeti: Török Tamás (Szeri Tamás, Samu László)

Tápé:

Tombácz - Buza, Lőrinc, Mundresa, Cseh, Péter (Bilic, 89'), Fülöp, Mike, Csordás (Szécsi, 68'), Glendza, Gulyás (Vér - a szünetben).

Vezetőedző:

Paksi Péter.

Tiszasziget:

Kispéter - Borgulya, Tumbas, Cinder, Bálint, Kertész (Frank, 72'), Papp, Kelemen Sz., Kelemen Cs., Juhász (Kató, 86'), Drágity.

Játékos-edző:

Bernát Péter.

Gól:

Sárga lap:

Mike (61') ill. Bálint (45'), Papp (62')

Kiállítva:

Tumbas (90') Paksi Péter:

"Célfutballt játszottunk, nagyon egyszerű oknál fogva: soha nem látott összeállításban játszottunk, kilenc játékosom, ebből 7-8 alapember hiányzott csapatomból sérülés és eltiltás miatt. Nagyon nehéz mérkőzés volt, bár igazán nagy helyzetek nem alakultak ki. Egész évben hatalmas ellenszélben dolgozott ez a társaság, az utolsó percig küzdenünk kellett az ezüstéremért, amelyet végül megérdemelten szereztünk meg, mert a nehéz helyzetekben igazi csapatként viselkedtünk, a játékosok nagyon jó mentalitással tették oda magukat a döntő szituációkban."

Bernát Péter:

"Próbáltunk a középpályán dominálni, úgy gondolom, hogy ez sikerült is. Egy defenzívebb Tápéval találkoztunk, ami érthető is volt az esetükben, hiszen sok volt a hiányzó tőlük, ebből pedig egy küzdelmes mérkőzés kerekedett. A nagy meleg ellenére aki egy gólt talált volna, az könnyen meg is nyerte volna a mérkőzést. Előttünk is adódott két-három lehetőség, de ezeket nem sikerült kihasználni, így reális a döntetlen. Köszönöm a srácoknak a munkájukat, gratulálok a Tápé ezüstéreméhez!"

Online közvetítésünk

VÉGE
90'
KIÁLLÍTÁS! Tumbas kap még pirosat a vendégektől, miután reklamál egy faultot, majd kiüti a játékvezető kezéből a lapot, így 10 emberrel fejezi be az idényt a Tiszasziget.
90'
VÉGE! Török lefújja, ezzel a döntetlennel ezüstérmes a Tápé, függetlenül az FK meccs végkimenetelétől!
89'
Harmadjára cserél a Tápé: Péter helyére Bilic érkezik a hazaiaknál.
88'
Ígéretes, ezen a meccsen már-már ziccernek beillő szabadrúgást emelt Kispéter kezeibe Glendza 18 méterről
86'
A vendégek csékája, Juhász számára ér véget a meccs, akit Kató vált a Tiszaszigetben. Közben sokadjára kell labdát vadászni, a nélkül nehezen folytatódna a meccs.
84'
Most kisebb fölénybe került a Tiszasziget: egy jó helyről elvégzett szabadrúgás után szögletre mentettek a hazai védők, a sarokrúgás után eljutott a hosszú oldalra, de ebből sincs lövés.
82'
A Tápé valóban keveset kockáztat, visszahúzódik saját térfelére, többet is van a labda a Tiszaszigetnél, de nem tudnak egyelőre helyzetet kialakítani - ahogy eddig is, főleg mezőnyjáték zajlik a pályán.
A Felső Tisza parton annyiban változott a helyzet, hogy már csak kilenc emberrel játszik a Sándorfalva, viszont szűk negyed órával a vége előtt a dolgok jelenlegi állása szerint ezüstérmes a Tápé.
74'
Ez viszont centiken múlhatott, egy lecsorgó labdát Juhász ívelt a baloldalra, ahonnan Papp az érkező Drágity elé, középre fejelte a labdát, de már az asszisztens jelzett, így les miatt kifele szabadrúgással folytatódik a meccs, mindenesetre szép akció volt.
72'
Cserél a Tiszasziget, először a meccsen: Kertész Balázst Frank Attila váltja a vendégeknél.
70'
"Semmiféle rizikót nem vállalunk hátul, vezet az FK!" - szól Paksi Péter utasítása Cseh Dánielnek, hiszen Dóra újabb góljával már a diszkoszvetősöknél az előny - egyelőre azonban a döntetlennel a Tápé az ezüstérmes.
68'
Cserél a Tápé: Csordás helyett Szécsi folytatja a hazaiaknál.
62'
Papp Ádám is besárgul, miután egy fault utáni reklamáció után egyből odaadja a lapot neki Török Tamás.
61'
Mike az első tápéi sárgás, a hazaiak térfelének közepén késik egy ütemet Pappal szembeni szerelése.
60'
Kissé megélénkült az utóbbi percekben a találkozó, de ez csak iramban mutatkozott meg, helyzetekben kevésbé.
Közben változás a Felső Tisza parton, emberhátrányba került a Sándorfalva, és Dóra büntetőjével egalizált az FK, 1-1.
53'
Mezőnyjátékkal telnek a második félidő első percei is, egyelőre nagyon ikszesnek tűnik a meccs, persze ezen az esetleges első gól nagyot változtathatna.
46'
A szünetben cserélt Paksi Péter: Gulyás Barnabás helyére Vér Ádám Attila érkezett a Tápéba.
46'
Folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45+2'
Itt a vége az első játékrésznek, gól nélkül egyelőre a felek, ez pedig a Tápé ezüstjét jelenti eddig. Bár a vendégek támadásban aktívabbak voltak az első 45 perc alatt, gólt ők sem tudtak szerezni, és a hőség sem könnyíti meg a csapatok dolgát. Közben a Sándorfalva megszerezte a vezetést Romic tizenegyesével az FK ellen, így jelenleg még a vereség is beleférne a Tápénak is.
45+1'
Glendza! Ez volt a Tápé legnagyobb lehetősége eddig, Bálint nem tudta elrúgni a felívelt labdát Glendza elől, aki az ötös jobb sarkáról ballal próbált a rövidbe lőni, de Kispéter hárította lövését.
45'
Bálinté a meccs első sárgája, miután a kontránál akasztja meg Pétert a félpályánál.
44'
Egy kirúgás után Kelemen Csongor robogott el a bal szélen, majd a középen érkező Drágity elé tálalt volna, de Mundresa szögletre tisztázott az érkező csatár elől, majd a sarokrúgás után felszabadít a tápéi védelem.
37'
Az utóbbi percekben mezőnyfölénybe kerül a Tápé, de ezt nem tudja helyzetekben jelezni Paksi Péter együttese, bár nagy problémája nincs a Tápénak, hiszen a döntetlennel is megvan az ezüstérem, függetlenül az FK-meccs eredményétől.
Egyelőre a helyzet változatlan a Felső Tisza parton is, továbbra is 0-0 az FK és a Sándorfalva csörtéje.
27'
Mit fogott Tombácz! Egy felívelt labdát Drágity csúsztat meg, majd Kelemen Csongor elé kerül a labda a sikertelen felszabadítás után, aki az ötös bal sarkáról lőhet kapura, de Tombácz szögletre üti. A sarokrúgás után Drágity fejese megy a bal kapufa mellé.
22'
Ivószünetet rendel el a játékvezető a félidő felénél: eddig a Tápé nehezen találja a helyet a szervezetten védekező, és támadásban is aktívabb Tiszasziget ellen. Közben a Tápé számára fontos mérkőzésen az FK Szeged-Sándorfalva meccsen 0-0 az állás.
20'
Ismét Drágity lőtt el egy szabadrúgást, ezúttal már inkább egy ballábas szögből: ez viszont pont Tombácz kezeiben halt el.
18'
Ez igen, Drágity lökete tévesztett csupán centiket! Mintegy 30 méterről lőtt a bal összekötő helyéről szabadrúgást Drágity, külsős lövése remekül csavarodott, és alig pár centivel suhant el a felső léc felett.
13'
Egy, a saját térfelén eladott labda után teremti le a társait Tombácz, ugyanis Papp Ádám igen szabadon lőhetett jó 25 méterről, de labdája a kapu mellett hagyta el a játékteret.
9'
Fülöpé az első lövés hazai részről, aki szépen pörgette fel a labdát magának, de lökete a jobb kapufa mellett jó egy méterrel suhant el.
6'
Drágity életerős, jó húsz méterről, a jobb összekötő helyéről leadott bombáját fogja magabiztosan Tombácz.
4'
Határozottan lép fel a Tiszasziget az első percekben, bár egyelőre főleg a középpályán zajlik a játék. A vendégek a hosszúra ívelték a bal oldali szögletet, azonban az érkező Tumbas kicsivel lemaradt a beívelésről.
1'
A vendégek kezdték a mérkőzést.
17:55 - A játékvezetői hármas máris jelez, ezzel véget vet a bemelegítésnek. A Tápé tiszta fehérben, míg a Tiszasziget kékben lép pályára. 17:50 - Köszöntjük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk. Hamisíthatatlan nyári idő fogadta a feleket a zárófordulóban, szikrázó napsütésben, 30 fokot meghaladó hőmérsékletben léphetnek pályára a csapatok, így ma nem csak egymással, hanem a hőséggel is meg kell küzdeniük a futballistáknak. A mérkőzés Török Tamás sípszavára 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Az ezüstérem a tét a Tápé számára a megyeegy utolsó fordulójában: amennyiben Paksi Péter tanítványai begyűjtik a három pontot, vagy legalább egy döntetlent játszanak, akkor az FK Szeged-Sándorfalva meccs kimenetelétől függetlenül megszerzik a második helyet. A Tápé számára igazán hiányozhat az az egy pont, amit a versenybizottság vont le a felnőtt csapatól, a Sándorfalva elleni U17-es bajnokin létszámhiányos kiállás miatt, ugyanis azzal az egy ponttal már nem lenne nyitott kérdés a hétvégén a dobogós helyeket illetően, mert egyenlő pontszám esetén a több győzelem dönt, így hiába érné be pontok tekintetében az FK a Tápét, Péter Sándoréknak mindenképpen több győzelmük lenne, mint a diszkoszvetősöknek. A Tápé egyébként jó formában várhatja a hétvégi meccset, az elmúlt hét meccsén veretlen, amiből hatot meg is nyert, a vásárhelyi vereség óta csak a múlt héten, az Ásotthalom otthonában elért 1-1 alkalmával nem szerzett három pontot, ugyanakkor a Tiszasziget ellen Paksi Péter nem számíthat a kiállított Simon Szabolcsra, valamint az ötödik sárgáját begyűjtő Pócs Tamásra. A Tiszasziget edzőváltáson esett át a héten, az egy éves eltiltást kapott Stetakovic Marinko helyét a csapat játékosa, Bernát Péter vette át, akivel még 100%-os az együttes, hiszen Mártélyon 3-0-ra, míg a múlt héten a Szentes ellen hazai pályán 3-2-re tudott nyerni a Tiszasziget. Két eltiltottal számolnia kell Bernát Péternek is: Kasza Ferenc is begyűjtötte az ötödik sárgáját az elmúlt fordulóban, míg Rutai Balázs piros lapot kapott a Szentes ellen. A szigetiek számára már különösebb tétje nincs a találkozónak, a bent maradásuk már biztos, győzelmükkel még a 6. Algyőt is megelőzhetik, ha úgy alakulnak az eredmények.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.