Labdarúgás: meccset vesztett az Újszentiván a zöld asztalnál, harmadik a Csengele

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

ujszentivan_bordany10_gs

Múlt pénteki ülésén jogosulatlan játékosszerepeltetés miatt a MLSZ Csongrád Megyei Igazgatóság Fellebbviteli Bizottsága levont négy pontot az Újszentiván SE megyekettes csapatától.

A döntés indoklása szerint a május 16-án lejátszott Újszentiván – Székkutas mérkőzésen Berta Dániel László mezőnyjátékosként lépett pályára a találkozó 89. percében. A 17 éves játékos ugyanazon a napon már végigjátszott egy összecsapást, nevezetesen a két klub ifjúsági együtteseinek U19-es bajnokiját. A szabályok értelmében azonban a felnőttek között már csak kapusként szerepelhetett volna.

Az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatóság Versenybizottsága június 17-én az érintett mérkőzést – az Újszentiván elleni eljárás megszüntetésével – jóváhagyta, Kun-Szabó Tibor, a Csengele elnök-vezetőedzője azonban fellebbezést nyújtott be a döntés ellen, amit a Fellebbviteli Bizottság megalapozottnak talált.

A hiba okán a bizottság négy pont levonással büntette a vétkes egyesületet, amely így a Csongrád megyei II. osztályban 55 helyett 51 egységgel zárt, az 53 pontot számláló Csengele pedig egy helyet előrelépve a harmadik pozícióban végzett.

Egy 17 éves játékos egyetlen percnyi játéka kibabrált az Újszentivánnal – harmadik lett utólag a Csengele a megyei II. osztályban. Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=548655

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 22.

Default thumbnail
Előző sztori

Kábítószertermesztőt vettek őrizetbe Baján

Default thumbnail
Következő sztori

Szeptembertől egy órára rövidül az átutalások ideje

Legutóbbi hasonló cikkek