Sport

Labdarúgás: Dóra mesterhármasával verte az FK a Sándorfalvát + FOTÓK

Labdarúgás: Dóra mesterhármasával verte az FK a Sándorfalvát + FOTÓK

2015. június 6., szombat
Labdarúgás: Dóra mesterhármasával verte az FK a Sándorfalvát + FOTÓK
fk_sandorfalva39_gs

Egy három kiállítást és két tizenegyest is hozó összecsapáson Dóra János mesterhármasával nyert az FK 1899 Szeged a vendég Sándorfalva ellen. A diszkoszvetősök a harmadik, Antal Róbert tanítványai az ötödik helyen végeztek a bajnokságban.

A mérkőzés tétje az volt a hazaiak számára, hogy győzelmük esetén megelőzhették volna a második helyen álló Tápét, amennyiben

Paksi Péter

legénysége eközben kikap otthon a Tiszaszigettől. Mindemellett az FK így is, úgy is története legjobb szezonját zárta, így már csak ezért is indokolt volt, hogy a csörtét a Felső Tisza parti stadion műfüves pályája helyett a centerpályán rendezzék, igazi futballünnepként. Magasabb iramban kezdték a találkozót a vendégek,

Takács Gábor

labdaszerzését követően

Boldizsár Bálintnak

kellett nagyot mentenie

Gémes Bence

elől már a 7. percben. Nem sokkal később

Nikola Romic

lőtt éles szögből keresztbe

Németh András

mellett, majd

Törköly Tamás

pofozta a hálóba saját,

Vasas Gáborról

kipattanó fejesét, a játékvezető azonban les miatt nem adta meg a találatot. Ez ugyanakkor így is kellő ébresztő volt a szurkolók csapatának, Szőcs Tamásék a folytatásban fokozatosan átvették a játék irányítását, immár lezárva a területeket az esetleges kontrák elől is. Alig több mint fél óra elteltével aztán mégis megnyílt egy esetben a hazai védekezés:

Széll Kristóf

indult meg a bal szélen egy ellentámadással, szélsebesen robogott a tizenhatosig, ahol aztán az elcsúszó

Turján Györgyöt

is átjátszotta. Az ötös sarkához érve Romic felé passzolt középre, miközben ütközött Vasas kapussal.

Rabi Zsolt

bíró kivárt egy ütemet, majd mikor látszott, hogy a csatárt szerelik a védők, befújta a büntetőt. A labdát végül Romic vágta a léc alá, vezetéshez juttatva ezzel a vendégeket. (0-1) Az esetet reklamáló

Tóth Jánost

ráadásul a lelátóra száműzte Rabi sporttárs. Szünetben hármat is cseréltek a szegediek,

Imre Zoltán

,

Makai Árpád

és

Dóra János

is beszállt a mérkőzésbe, majd rögtön a fordulás után érkezett az egyenlítés.

Mihalkó Dávid

buktatásáért ugyanis tizenegyeshez jutott az FK,

Farkas Ferenc

pedig megkapta második sárga lapját. Dóra magabiztos végrehajtónak bizonyult a büntetőnél, így ismét egálra állt az összecsapás. (1-1) Nem sokáig ugyanakkor, hiszen kerek egy óra elteltével Dóra lépett ki egy indítással, hogy aztán kissé balról, 13 méterről védhetetlenül gurítson a kapuba a kiszolgáltatott

Srdjan Mikovic

mellett. (2-1) A Sándorfalva sorsa végül a 65. percben pecsételődött meg, amikor a gólhelyzetben kitörő Mihalkót Gémes utolsó emberként lerántotta, amiért egyből ki is állította a játékvezető a vendégek játékosát. Bár a 77. minutumban szövegelését

Molnár Dánielt

is leküldte Rabi Zsolt, nem sokkal később Dóra harmadszor is betalált, végképp lezárva így a három pontra vonatkozó kérdéseket. (3-1)

BRAVÓ SRÁCOK!!! KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK A CSODÁLATOS IDÉNYT!!!

Posted by FK 1899 Szeged on 2015. június 6.

Sikere ellenére ugyanakkor mégsem lett ezüstérmes az FK 1899 Szeged, mivel a Tápé hazai környezetben 0-0-ás döntetlenre végzett a Tiszaszigettel. Bár mindkét csapat 66 pontot gyűjtött így a bajnokságban, a Paksi-legénység azonban eggyel több győzelmet aratott a 30 forduló során, márpedig pontegyenlőség esetén ez az elsődleges rangsoroló szempont. A Sándorfalva ötödikként végzett.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 150 néző
2015. június 6., 18.00
FK 1899 Szeged
Sándorfalva SK
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Rabi Zsolt • asszisztens: Patyi Zoltán, Kohajda Árpád Béla
3
-
1

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 30. forduló:

FK 1899 Szeged - Sándorfalva SK 3-1 (0-1)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 150 néző. Vezette: Rabi Zsolt (Patyi Zoltán, Kohajda Árpád Béla).

FK 1899 Szeged:

Vasas - Szalai, Németh (Makai - a szünetben), Turján (Imre - a szünetben), Boldizsár, Barta (Csuka 69'), Molnár, Szőcs, Mihalkó, Gyurkovics (Dóra - a szünetben), Vékes (Füle 71').

Vezetőedző:

Tóth János.

Sándorfalva:

Mikovic - Farkas, Dargó, Bálint, Széll, Kanász N. (Vizin 63'), Mucsi, Törköly (Drogba 69'), Takács, Gémes, Romic.

Vezetőedző:

Antal Róbert.

Gólszerzők:

Dóra (47' - tizenegyesből, 60', 84'), ill. Romic (34' - tizenegyesből).

Sárga lap:

Turján (33'), Barta (33'), Csuka (73'), ill. Dargó (25'), Gémes (37'), Farkas (45+1'), Kanász N. (53').

Kiállítás:

Molnár (77'), ill. Farkas (46'), Gémes (65'). Tóth János:

"Nehéz körülmények között, nagy melegben zajlott ez a mérkőzés, de annak minden játékos és minden szurkoló örült, hogy a centerpályán tudtunk játszani, a régi nagy Szeged stadionjában. Azt gondolom, azzal fordítottuk meg ezt a mérkőzést, hogy már a szünetben is hármat tudtunk cserélni, majd a második félidőben is volt lehetőségünk frissíteni, miközben az ellenfélnek jóval kevesebb cserelehetősége akadt. Ezen is sok múlott. Ami pedig az egész évet illeti, csak gratulálni lehet a játékosoknak, a vezetőségnek és a nagyszerű szurkolótáborunknak egyaránt!"

Antal Róbert:

"Érdemes az egész szezont egyben értékelni. Télen érkezett hozzánk egy-két meghatározó játékos, ennek megfelelően több pontot is szereztünk, mint ősszel. Összességében pozitívan értékelem a szereplésünket. Nyilván, lehetett volna jobb a teljesítményünk, akár egy kicsit több szerencsével, de nincs okunk az elégedetlenségre. Majd meglátjuk, mire lesz ez elég jövőre."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
Vége a mérkőzésnek, Dóra János triplájával húzta be a három pontot az FK. Közben a Tápé és a Tiszasziget derbijén nem született gól, így pontegyenlőség mellett több nyert meccsével a Paksi-legénység végzett a második helyen, a szurkolók csapata maradt a harmadik.
89'
Majdnem ott a negyedik! Imre befelé csavarodó szögletét Dóra centikkel csúsztatta a hosszú felső mellé.
87'
Széll sem volt rest vállalkozni: 20-ról pörkölt rá egy rövid szöglet utáni felszabadítást - 2-3 méterrel a keresztléc fölé.
86'
Csukának járt a publikum részéről a taps egy 25 méteres, életerős átlövés után, ami kaput mindemellett nem talált.
84'
GÓÓÓL!!! Füle húzott el a jobb oldalon, Dórához játszott a tizenhatoson belül, aki egy csel után ballal lőtte ki a bal alsót 14 méterről. 3-1! Mesterhármas!
83'
A megváltozott létszámkörülmények közepette igyekszik támadásba lendülni a Sándorfalva, de így megnyílik a kontrák lehetősége a hazaiak előtt. Az imént Mihalkó közeli lövését kellett lábbal védenie Mikovicnak.
77'
Egyre jobban fogynak a játékosok a pályáról! Molnár kapott egyből pirosat szövegért, 10 a 9 ellen maradnak a felek.
74'
"Gyerekek, örömjáték, gyerünk!" - hangzik a lelátóról az ukáz a diszkoszvetősök felé. Való igaz, a vendégek kettős emberhátrányban már csak a védekezésre összpontosítanak, így Dóráék előtt adott a lehetőség, hogy megpróbálják minél több góllal befejezni a szezon utolsó találkozóját.
73'
Csuka is kapott egy sárgát, bár az oka nem egészen világos. Talán szövegelés lehetett az ügy hátterében.
71'
Érkezett Füle is az FK-ba, Vékes számára ért véget a mérkőzés.
70'
Makai nagyon él: a csereként a szünetben beállt játékos a balon a védelem mögé jutott, de az alapvonalról beadás helyett a kaput vette célba a kimozduló Mikovicot meglepve. A próbálkozás az oldalhálóban landolt, de az elképzelés nem volt rossz.
69'
Mindkét mester cserélt egyet-egyet: a hazaiaknál Bartát Csuka, a túloldalon Törkölyt Drogba váltotta.
66'
...Imre tekerése nem jelentett veszélyt Mikovic kapujára.
65'
Kiállítás! Kilenc főre fogyatkozik a Sándorfalva! Öt hazai mehetett egy kontrával két védőre, Gémes pedig utolsó emberként rántotta le a gólhelyzetben kitörő Mihalkót a tizenhatos előterében. Ő is megkapta ezért a második sárgáját.
64'
Egy újabb csapat ultra jelent meg a lelátó töltés felőli oldalán, így a két tábor már a pályán keresztbe élteti a hazaiakat.
63'
Antal Róbert megejtette első cseréjét, aminek keretében Vizin állt be Kanász N. Laszló helyett. A vendégeknél így már csak Drogba vár bevetésre a szűkre sikerült padon.
61'
Parádé! Makai szerzett labdát a tizenhatoson belül (!), majd oldalról mesterien pördített a hosszú felső felé. A labda centikkel csavarodott el csupán az eredeti célja mellett.
Tápén még mindig 0-0 az állás, izgalmas utolsó fél óra vár így a csapatokra mindkét pályán!
60'
GÓÓÓL!!! Ez viszont már bent van! Dóra lépett ki egy lapos indítással, majd 13 méterről védhetetlenül gurított Mikovic mellett a hálóba! 2-1!
59'
Mit fogott meg Mikovic, te jóég! Vékes bolondította meg a védőket a jobb oldalon, mesterien csavart középre, de Mihalkó ötméteres csukafejesét a sándorfalviak hálóőre elképesztő bravúrral megfogta a vonal előtt!
56'
Vasas és Makai bő 70 méteres távolságból folytattak rövid eszmecserét, miután utóbbi játékos kissé kapkodva ellőtte a labdát 35 méterről. A kapus arra kérte, a jövőben igyekezzen türelmesebben megoldani a hasonló helyzeteket, és inkább passzoljon.
53'
Kanász N. most kapta meg egy korábbi szabálytalanságáért a sárgáját a játékot támadásban közben megszakítani nem akaró Rabi Zsolttól.
47'
GÓÓÓL!!! Dóra a bal alsót vette célba, Mikovic jobbra indult, 1-1!
46'
Farkas Ferencnek már volt egy sárgája, most is kapott egyet, ezzel pedig már mehet zuhanyozni.
46'
Tizenegyes! Rögtön az első támadás után egyenlíthet az FK! Mihalkót rúgta bokán Farkas a büntetőterületen belül.
46'
Dóra, Makai és Imre is beállt az FK-ba, Turján, Németh és Gyurkovics maradt az öltözőben.
46'
Folytatódik a meccs, szünetben hármat cseréltek a vendéglátók.
A Tápé és a Tiszasziget csörtéje félidőben még 0-0-ás döntetlenre áll, így jelen állás szerint Péter Sándorék végeznek a táblázat második pozíciójában. Ottani közvetítésünk hamarosan folytatódik, ide kattintva követheti!SZÜNET
45+2'
Vége a félidőnek, amely után az FK messzebb került csak az ezüstéremtől, mindemellett még vár a csapatokra 45 rendkívül izgalmasnak ígérkező perc.
45+1'
Farkas csúnyán felvágta Gyurkovicsot a tizenhatos oldalvonala és az alapvonal találkozásánál. Szabadrúgással folytatódik a meccs, a sándorfalvi bekk pedig kapott egy sárga lapot.
41'
Szőcs löbbölt jó meglátással a tizenhatoson belülre a térfél közepétől, Mikovic nem sokkal előzte csak meg a védők mögé bemozgó Vékest.
37'
Gyurkovicsnak rúgott oda hátulról Gémes, ez is megért egy kártyát.
35'
Tóth János számára véget ért a mérkőzés, már ami az aktív részvételt illeti. A hazai tréner addig vitatta az iménti esetet, amíg Rabi Zsolt felküldte a lelátóra. A játékvezető nem túl népszerű ezekben a pillanatokban a helyszínen.
34'
GÓÓÓL!!! Romic erőből bombázott a léc alá, Vasas nem védhetett. 0-1!
33'
Reklamálás közben Turján és Barta is kapott egy-egy lapot.
32'
Tizenegyes! Széll indult meg a félpályáról egy kontrával, a elcsúszó Turján mellett elszáguldva az ötös sarkáig robogott, ahol Vasassal ütközött, miután bepasszolt Romic elé. A spori befújta. Véleményes esetnek tűnt elsőre - visszajátszás meg nincs.
Egyelőre Tápén sincs gól, Tombácz ugyanakkor már bemutatott egy óriási bravúrt.
26'
Nincs kőből Rabi Zsolt szíve: ivószünetet rendelt el a játékvezető a nagy melegre való tekintettel.
25'
Vékes előzte meg a balon ígéretes helyzetben védőjét, Dargót, aki aztán válaszul lerántotta őt a tizenhatos sarka előtt nem sokkal. Jogosan villant a sárga.
24'
A félig-meddig hazatérő játékosok okoztak veszélyt az FK kapuja előtt: Mucsi szögletét a szintén a SZEOL-tól kölcsönben Sándorfalván lévő Dargó vehette át a tizenhatoson belül, de a kissé visszafelé pörgő labdát már nem tudta megfelelően kapura irányítani.
20'
Egy megcsúsztatott kirúgással Mihalkó lódulhatott meg jobbösszekötőből, de 16 méteres lökete futtából nem talált kaput.
18'
Az idő előrehaladtával egyre inkább kezdenek kirajzolódni a taktikai hadrendek: Tóth János egy 5-2-3-as rendszerrel próbálkozik egykori csapatával szemben, míg Antal Róbert egy 4-1-4-1-es formációt választott, ahol Kanász N. László a szűrő a védelem előtt.
16'
Barta lecsúszott beadása hullott veszélyesen a rövid felsőre, Mikovicnak résen kellett lennie. Összességében többet birtokolja a labdát az FK, de a vendégek bármelyik pillanatban képesek ritmust váltani - mint azt már be is mutatták.
Tápén a helyzet változatlan, húsz perc után még 0-0-ra állnak a felek.
13'
A stadion akusztikája minden dicséretet megérdemel, ráadásul ezt igyekszenek is kihasználni a hazai ultrák, akik jó szokásukhoz híven ezúttal is szép számban buzdítják kedvenceiket.
11'
GÓÓ... Illetve szabadrúgás kifelé. Egy kisszöglet után Mucsi kanyarított középre, ahol Törköly előzött meg minden védőt - a partjelző intése szerint lesről indulva. A sípszó elhangzása előtt Vasas még védte a szélső fejesét, aki aztán már hiába vágta a hálóba a kipattanót.
10'
Nagyobb fokozatban pörögnek egyelőre a vendégek: az imént Törkölyhöz jutott el Mucsi labdaszerzés utáni passza, majd Romichoz gurult tovább a kombináció. A robusztus csatár Németh Andrással szemben vállalta el éles szögből a lövést, amely aztán elgurult keresztbe.
7'
Kis híján vezet a Sándorfalva! Takács rabolt labdát a félpályán, Romiccsal kényszerítőzött, majd a tizenhatoshoz érve Gémes elé passzolt be. A társ elől Boldizsár az utolsó pillanatban tudott szögletre menteni.
5'
A meccs első szögletét Boldizsár belsőzte kapu fölé középen. Az előrehúzódó bekk nem tudta már leszorítani a labdát.
1'
A vendégek indították útjára a labdát. A pályaválasztáshoz annyit mindenképpen érdemes hozzáfűzni, hogy a rekkenő hőségben mindenképpen szerencsésebb a gyepen játszani, mint lett volna a műfüvön.
18.02: Felsorakoztak a főszereplők a játékvezetői hármas mögé, pillanatokon belül kezdődik a mérkőzés. A hazaiak fehér felső, fekete nadrág, fehér sportszár összeállítást választottak, míg a sándorfalviakon piros-fekete csíkos mez feszül fekete kiegészítőkkel. 17.58: A diszkovetősök tehát akár még a második helyet is elcsíphetik, ehhez azonban mindenképpen győzniük kell, a Tápénak pedig nem szabad pontot szereznie a Tiszasziget ellen. Minden más esetben Paksi Péter legénysége az ezüstérmes. Azt a derbit is élőben közvetítjük ITT. 17.55: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Az eddig megszokottakkal ellentétben ezúttal a centerpályán rendezik a találkozót, megadják a módját tehát az FK-nál történetük legjobb szezonjának utolsó fellépésén. A mérkőzés Rabi Zsolt sípjelére 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

A Sándorfalva biztosan ötödikként zárja a pontvadászatot, míg a diszkoszvetősök - klubrekordot elérve - a dobogó alsó fokára már mindenképpen odaférnek majd. A szurkolók csapata számára ugyanakkor akad némi tétje a találkozónak, hiszen egy igen egyszerű matematikai összefüggés még jelentheti azt, hogy Tóth János alakulata ezüstérmes lesz a lefújást követően. Ha ugyanis a Tápé otthon kikapna a Tiszaszigettől, az FK pedig begyűjtené a három pontot, akkor a két rivális helyet cserélne a táblázaton. Persze, ebben az eszmefuttatásban meglehetősen sok a feltételes mód, ráadásul már a Dóra Jánosékra vonatkozó rész sem ígérkezik egyszerű feladatnak, amit igazolni látszik, hogy a két csapat ősszel is egy végletekig kiélezett derbit vívott egymással. Mindenesetre, ha a szombat esti összecsapás akár csak fele annyi izgalmat hoz majd, mint a novemberi, akkor aligha fog unatkozni a nézőközönség. A számolgatás pedig ráér a 90 perc után is.

FOCIFANOK! Pillanatokon belül kezdődik az FK és a Sándorfalva mérkőzése a megyeegy utolsó fordulójából - ÉLŐben közvetítjük, tartsatok velünk! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=544527

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.