Sport

Labdarúgás: 12 csapatos NB I, 3x20 csapatos NB III - így kezdődik a következő szezon

Labdarúgás: 12 csapatos NB I, 3x20 csapatos NB III - így kezdődik a következő szezon

2015. június 2., kedd
Labdarúgás: 12 csapatos NB I, 3x20 csapatos NB III - így kezdődik a következő szezon

A Magyar Labdarúgó Szövetség hétfői elnökségi ülésén döntött a jövő évi bajnokságok létszámáról: a döntés szerint az élvonalban 12, a másodosztályban 16, míg az NB III-ban 3x20 csapat fog indulni a 2015/16-os szezonban.

Ahogy az az MLSZ

honlapján olvasható határozatból

kiderül, az elnökség korábbi döntése szerint a licencadó folyamat lezárásával véglegessé vált, hogy az OTP Bank Liga 2015/16-os első osztályú bajnokság 12 csapattal indul útjára, amelyből az utolsó két együttes esik ki a másodosztályba, a bajnokság során pedig 3x11 fordulót rendeznek. Az NB II-es bajnokság is 16 csapattal indul. Ennek érdekében szükség lesz feltöltésre, amelyről a Versenyigazgatóság jogosult dönteni a Versenyszabályzat előírásának megfelelően. A bajnokság végén az első két helyezett jut fel az élvonalba, míg az utolsó kettő az NB III-ba esik ki, ahonnan 6 csapat jut majd fel a második ligába. Ennek köszönhetően 2016/17-ben 20 csapatos lesz az NB II. A korábbi gyakorlathoz visszatérve ismét indíthatnak tartalékcsapatot az NB I-es klubok az NB III-ban. Mivel a csapatok többsége élni kíván ezzel a lehetőséggel, ezért az NB III-as bajnokság három csoportban, egyaránt 20 együttessel zajlik jövőre. Ez azt jelenti a résztvevő együttesek, így a SZEOL SC számára is, hogy 2x19 mérkőzésből áll a bajnokság, ami az ideihez képest néggyel több idegenbeli utat is jelent. A tartalékcsapatok a tervezet szerint nem juthatnak fel, de a korábbi problémák ismét előkerülhetnek, hiszen visszajátszóiknak

(a szabályok szerint mérkőzésenként legfeljebb három 23 év feletti játékos lehet a tartalékcsapatok keretében)

köszönhetően beleszólhatnak a feljutás kérdésébe, viszont kieshetnek a megye I-be. Az NB II-es és az NB III-as bajnokság augusztus 3-án, míg az NB I-es bajnokság július 17-én kezdődik. A Szeged 2011-Grosics Akadémia biztosan a 16 csapatos NB II-ben, míg a SZEOL SC a 20 csapatos NB III-ban kezdheti meg a következő szezont. Csongrád megye bajnoka, a Hódmezővásárhelyi FC sorsa egyelőre még bizonytalan, továbbra sem tudni, hogy kell-e osztályozót játszania a harmadosztályú szereplés eléréséért.

12 csapatos lesz az élvonal, 16 a másodosztály, míg az NB III 3x20 csapattal indul el jövőre, erről döntött az MLSZ.http://szegedma.hu/?p=543396

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.