Bulvár

Két év börtönre ítéltek egy szerbiai embercsempészt Szegeden

Két év börtönre ítéltek egy szerbiai embercsempészt Szegeden

2015. június 29., hétfő
Két év börtönre ítéltek egy szerbiai embercsempészt Szegeden

Gyorsított eljárásban két év letöltendő börtönbüntetéssel sújtott első fokon a Szegedi Járásbíróság egy szerbiai férfit, aki 11 szír állampolgárt szállított volna Mórahalomról Bécsbe - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc

közölte, a vádlott kedden érkezett Magyarországra, majd egy benzinkútnál megismerkedett két emberrel, akik megbízták azzal, 700 euró fejében a zöldhatáron keresztül érkezett határsértőket szállítson el Bécsbe, az általuk biztosított járművel. A férfi Mórahalom körzetébe hajtott, majd egy előre megbeszélt helyen felvett 11 szír állampolgárt, míg a megbízója autójába is határsértők szálltak be. A településen azonban egy helyi lakos feltartóztatta a vádlott által vezetett gépkocsit a rendőrök kiérkezéséig. A férfit az államhatár átlépéséhez több személynek, vagyoni haszonszerzés végett segítséget nyújtva elkövetett embercsempészet bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság és a szabadságvesztés mellett öt évre kiutasította Magyarországról. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbeztek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.