Közélet

Jogerősen hat és fél évre ítéltek egy koszovói kábítószercsempészt

Jogerősen hat és fél évre ítéltek egy koszovói kábítószercsempészt

2015. június 2., kedd
Jogerősen hat és fél évre ítéltek egy koszovói kábítószercsempészt

Jogerősen hat és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy koszovói állampolgárságú férfit, aki mintegy 13 kilogramm marihuánát akart becsempészni Magyarországon keresztül Ausztriába tavaly januárban - közölte az MTI.

A táblabíróság kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 36 éves, Magyarországon élő férfit. A férfi 2014. január 8-án este jelentkezett belépésre a röszkei határállomáson az autójával. A pénzügyőrök a gépkocsi átkutatásakor a csomagtérben elhelyezett pótkerékben, a hátsó ülés alatt, a hátsó ülés támlája mögött, valamint a hátsó lökhárítóban és a vádlott bőröndjében elrejtve 29 csomag marihuánát találtak. A mintegy 13 kilogrammnyi drog hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának 125 százaléka. A férfi az eljárás során beismerte, Koszovóban rejtette az autójába és a bőröndjébe a marihuánát azért, hogy azt Magyarországon keresztül Ausztriába vigye. Azt mondta: a szállításért kilogrammonként 250 eurót kapott volna az átadást követően.

29 csomag marihuánával bukott le a koszovói férfi Röszkénél tavaly januárban.http://szegedma.hu/?p=543436

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.