Közélet

Ivóvízhálózat öblítést végeznek Szegeden és Algyőn

Ivóvízhálózat öblítést végeznek Szegeden és Algyőn

2015. június 1., hétfő
Ivóvízhálózat öblítést végeznek Szegeden és Algyőn
viz_pohar_uveg

A Szeged-Algyő ivóvízminőség-javító programmal kapcsolatosan a fővállalkozó kivitelezési munkákat végez az Északi vízmű telepen, mely érinti a hálózatot, ezért a Szegedi Vízmű Zrt. ivóvízhálózat öblítést végez 2015. június 3. és 8. között (22:00-től 6:00-ig).

Az öblítés következtében Algyőn és Szeged egyes városrészeiben (Tápé, Baktó, Petőfitelep, Újpetőfitelep, Béketelep, Makkosháza, Tarján, Felsőváros, Belváros, Újszeged) a víz zavarossá, sárgás, barnás színűvé válhat. Ilyen esetekben a víz ülepítés után fogyasztásra alkalmas, azonban azt javasolják, hogy az érintett időszakban, a munkálatok megkezdése előtt (este 22:00 óráig) vételezzenek a szükségleteiknek megfelelően ivóvizet. "Kérjük a lakosságot, valamint az érintett területek intézményi és ipari fogyasztóit, hogy a jelzett időszakban vízfelhasználással üzemelő háztartási gépeik, műszaki eszközeik üzemeltetésére fokozott figyelmet fordítsanak!" - írja a Szegedi Vízmű közleménye. A vezetékhálózat tisztításának befejezését követően rövid időn belül visszaáll a korábbiakban megszokott, kiegyensúlyozott vízellátás és vízminőség.

A hét második felében Algyőn és Szeged egyes városrészeiben (Tápé, Baktó, Petőfitelep, Újpetőfitelep, Béketelep, Makkosh...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.