Bulvár

Illegális bevándorlás: támadtak az elfogott migránsok - lezárták a debreceni tábort (FRISSÍTVE) + VIDEÓK

Illegális bevándorlás: támadtak az elfogott migránsok - lezárták a debreceni tábort (FRISSÍTVE) + VIDEÓK

2015. június 29., hétfő
Illegális bevándorlás: támadtak az elfogott migránsok - lezárták a debreceni tábort (FRISSÍTVE) + VIDEÓK
Illegális bevándorlás - Rendbontás a debreceni táborban

A debreceni migrációs táborban hétfő délután történt incidens miatt ideiglenesen lezárták a befogadóállomást - számolt be az eseményekről az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója.

A táborlakók bemehetnek a befogadóállomásra, de onnan csak alapos indokkal engednek ki bárkit is. Este fél 7-kor megérkezett a táborba

Rácz Róbert

Hajdú-Bihar megyei kormánymegbízott és

Papp László

, Debrecen polgármestere. Ők egy rendőri vezető kíséretében bementek a befogadóállomásra - látta az MTI tudósítója. A helyzet este már nyugodt volt, a rendőrök nagy erőkkel voltak a helyszínen. A tábor kapujánál mintegy két tucat migráns tartózkodott. Délután a migrációs tábor mintegy száz lakója, botokkal a tábor melletti 471-es számú úton garázdálkodott. Botokkal ütötték és megdobálták a leálló személyautókat és autóbuszokat, és felgyújtották az út menti kukákat. A konfliktusban egy rendőr könnyebben megsérült, kővel dobták meg.

debrecen_menekulttabor_fb

Azt többen is megerősítették az MTI tudósítójának, hogy az alapkonfliktus két migráns között alakult ki, amiatt, hogy egyikük megtaposta a Koránt. Papp László, miután kijött a táborból, az MTI tudósítójának elmondta: a rendőrség ura a helyzetnek, a tábort lezárta, és a következő napokban Debrecen egész területén megerősített járőrszolgálat lesz. A polgármester szerint csupán idő kérdése volt, hogy mikor alakul ki konfliktus a túlterhelt befogadóállomáson. Debrecen számára elfogadhatatlan ez a helyzet, a városban nincs helye ennek a tábornak - mondta a polgármester. Ugyanakkor hozzátette: tisztában vannak azzal, hogy Magyarország rendkívül jelentős migrációs nyomás alatt van, ezért támogatják a kormány azon törekvését, hogy a déli határszakaszon fizikai akadállyal nehezítsék meg a migránsok beáramlását. Rácz Róbert az MTI-nek elmondta: pattanásig feszült a helyzet a mintegy 800 ember befogadására alkalmas állomáson, ahol hétfőn reggel már 1900-an voltak. Az világosan látszik, ha a határon nem sikerül a migránsokat megállítani, akkor a határon belül ezt a problémát már nem lehet kezelni - fogalmazott. A hajdú-bihari kormánymegbízott is hosszú távon a debreceni tábor bezárásában látja a megoldást. A debreceni eseményekről bővebb információ olvasható a

civishir.hu tudósításában

. http://www.youtube.com/watch?v=aVbPpOJhX0I

Korábban írtuk:

Autósokra támadt a debreceni migrációs tábor mintegy száz lakója, botokkal felfegyverkezve hétfő délután a tábor melletti 471-es számú úton. A környékbeliek elmondása szerint botokkal ütötték és megdobálták a leálló személyautókat és autóbuszokat, és felgyújtották az út menti kukákat. Sérültekről nincs információ. A rendőrség rendkívüli erőkkel van a helyszínen - tapasztalta az MTI tudósítója. Miután a támadók visszahúzódtak a táborba, a befogadóállomás bejáratánál farkasszemet néznek a felsorakozott, pajzsot viselő rendvédelmi erőkkel. A kapu túloldalán több tucatnyian állnak, néha rigmusokat skandálnak, többször azt kiabálták, hogy "Allah akbar".

Posted by Kőszeghy Ábel on 2015. június 29.

A rendvédelmi erők ruháján rendőrség, készenléti rendőrség és határőrség felirat olvasható. A tábor bejáratához folyamatosan érkeztek rendőrségi kocsik, jelen vannak a mentők és a tűzoltók is. Két migráns vallási konfliktusa miatt robbant ki az összetűzés a debreceni menekülteket befogadó állomáson - közölte az MTI érdeklődésére a helyszínen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Demeter Erika

rendőr hadnagy elmondta: ebbe a konfliktusba kapcsolódott be több menekült, akik később lezárták a 471-es számú főutat, kukát gyújtottak fel és megdobálták az autósokat. A rendőrök könnygázt vetettek be a csoportosulás feloszlatására, lőfegyvert nem használtak, az összetűzésben senki nem sérült meg - tette hozzá a sajtóreferens. Elmondta azt is, hogy egy embert a rendőrség őrizetbe vett. Az esetleges további konfliktusok elkerülése érdekében a rendőrség a helyszínen és környékén továbbra is fenntartja a kiemelt rendőri jelenlétet - írta közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. Az MTI tudósítójának többen a helyszínen azt erősítették meg, hogy az egyik táborlakó megtaposta a Koránt, és emiatt történt az összetűzés.

A rendőrség fenntartja a közrendet Debrecenben

A rendőrség fenntartja a közrendet, a közbiztonságot Debrecenben - reagált a rendőrség, miután autósokra támadt a debreceni migrációs tábor mintegy száz lakója, botokkal felfegyverkezve hétfő délután a tábor melletti 471-es számú úton. Mint írták, "a rendőrség azonnal kiemelten reagált az eseményekre, kordonokat állított fel, a feldühödött tömeg megfékezése érdekében gázcsapásokat alkalmazott". A konfliktus résztvevőit szétválasztották, egy embert előállítottak a Debreceni Rendőrkapitányságra. A történtek során rendőrség tudomása szerint nem sérült meg senki. Az esetleges további konfliktusok elkerülése érdekében a rendőrség a helyszínen és környékén továbbra is fenntartja a kiemelt rendőri jelenlétet - írták.

Könnyebben megsérült Debrecenben egy rendőr, akit kővel dobtak meg

Megsérült egy rendőr a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadó állomásánál kialakult konfliktusban, a Készenléti Rendőrség főtörzsőrmesterét kővel dobták meg - közölte honlapján a rendőrség hétfő délután. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a rendőr hámsérülését a helyszínen ellátták, más sérülésről a rendőrségnek nincs tudomása. Aláhúzták: az esetleges további konfliktusok elkerülése érdekében a helyszínen és környékén továbbra is fenntartják a kiemelt rendőri jelenlétet. A helyszíni szemle és az anyagi kár megállapítása folyamatban van. A rendőrség megismételte: fenntartják a közrendet, a közbiztonságot Debrecenben. A rendőrség korábbi közleménye szerint nem sokkal délután fél három után két menedékkérő között vallási indíttatású nézeteltérés alakult ki a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadóállomásán. A nézeteltérés oka az volt, hogy az egyik menedékkérő elvette a másik - egyes információk szerint a lapok között kétszáz eurót tartalmazó - Koránját, majd egy épületbe berohanva megtaposta. A konfliktus elmérgesedett, a menedékkérelmet benyújtók közül több százan kapcsolódtak bele. A rendbontás az úton is folytatódott: a menedékkérők kukákat borogattak és gyújtottak fel, járműveket rongáltak meg. Azt írták, hogy a rendőrség azonnal, kiemelten reagált az eseményekre, 154 rendőr bevetésével. Kordonokat állítottak fel és a feldühödött tömeg megfékezése érdekében "gázcsapásokat alkalmazva" visszaszorították a tábor területére a közterületen randalírozókat. A rendőrség a konfliktus résztvevőit szétválasztotta, egy embert előállított a Debreceni Rendőrkapitányságra.

Konfliktus alakult ki a debreceni menekülttáborban - az illegális migránsok autósokra támadtak! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=550472

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.