Bulvár

Hétfőig biztosan nagyon melegünk lesz

Hétfőig biztosan nagyon melegünk lesz

2015. június 12., péntek
Hétfőig biztosan nagyon melegünk lesz
hoseg3

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb modelljei szerint is legkorábban hétfőn számíthatunk felfrissülésre. Hiszen: "nyár van és semmi baj! Olvadok, mint a vaj".

Csütörtök déltől egészen hétfő éjfélig másodfokú figyelmeztetést rendelt el az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat a hőség miatt, tehát igaz strandidő vár ránk a hétvégén. A 34-35 Celsius-fokos forróságban ne is álmodozzunk frissítő záporokról, a legújabb modellek szerint is kénytelenek leszünk egészen hétfő estig, kedd délutánig kibírni felhők nélkül - tudtuk meg

Dohány Ritától

, az OMSZ Dél-alföldi Regionális Központ meteorológusától. A keddi napon is alig 30 Celsius-fok alá esik vissza az átlaghőmérséklet, a kisebb lehűlés viszont záporok formájában érkezik. Hogy mekkora viharra számíthatunk hétfőn, azt korai lenne megjósolni, viszont annyi bizonyos, hogy a délutáni órákban Csongrád megyét sem kerülik el a gomolyfelhők. Dohány Rita felvilágosított: jelenleg magas nyomású levegő uralkodik a Kárpát-medence felett, ezért időzik hazánkban tartósan ez a száraz, meleg levegő.

Kérésünkre a klimatológiai szempontból legmelegebb évnek tekinthető tavalyi esztendőből is hozott néhány példát: akkor június 10-én 34,5; 11-én 32,4; 12-én pedig 31,7 Celsius-fokot mutattak a hőmérők.

Az ÁNTSZ csütörtöki riasztása szerint azt javasolja, hogy 11 és 15 óra között a tűző napon ne tartózkodjon senki, és a napon mindenképpen indokolt a megfelelő ruházat, illetve naptej használata a leégés elleni védelem érdekében. Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pedig azt kéri, hogy az elkövetkező napokban mindenki különösen ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre. Kerüljék a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását.

Hétvégén akár 34-35 Celsius-fokot is mutathatnak a hőmérők.http://szegedma.hu/?p=546127

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 11.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.