Sport

Hátország: terítéken a Szeged 2011 up-csapatai (2. rész)

Hátország: terítéken a Szeged 2011 up-csapatai (2. rész)

2015. június 28., vasárnap
Hátország: terítéken a Szeged 2011 up-csapatai (2. rész)

Vitos György szegedi futballkrónikás kétrészes összeállítást készít a Szeged 2011 utánpótlás csapatainak szerepléséről. A második részt alább közöljük.

Javuló, de mégis felemás mérleggel zártak a kiemelt bajnokságokban a Szeged 2011 utánpótlás korosztályai. Először a két ifjúsági csapat vezetőedzőit kérdeztem, akik közül

Gonda László

(U21) ill.

Vágó Mihály

(U17) is kendőzetlen őszinteséggel

mondta el véleményét

és legfőbb tapasztalatait a nemrég véget ért bajnoki idényről, majd a két serdülőcsapatunk edzői,

Laczkó János

(U14) ill. az ezüstérmesek főnöke,

Pigniczki Zoltán

(U15)

következett...

Laczkó János:

szeged2011_evzaro29kf

- Elsősorban az újoncként 6.helyen végzett U14-es csapatról annyit kell tudni, hogy a 19 fős keretből 4 srác az iskolai programból érkezett, mint teljesen "szűz játékos" ( ezúton felhívnám a figyelmet, hogy sok tehetséges focista van az iskolákban is, akik - különböző okok miatt - el sem jutnak az egyesületekig... ), 7 játékos úgymond "újra aktiválva lett" és 8 játékos pedig már rendelkezett némi múlttal labdarúgás terén. Az első induló évünkben ennek a csapatnak, a 19 labdarúgómnak a legnagyobb feladata az volt, hogy "homogén közösséggé összegyúrva" megtanuljanak viselkedni mind az öltözőben, mind a pályán, a meccseken, edzéseken, elfogadni egymást mint csapattársak és nem utolsó sorban küzdeni együtt, egymásért, mint egy igazi csapat... Magyarán a fegyelem, a rend megszokása volt a legnagyobb kihívása ennek a társaságnak. Az alapokat ebben az idényben letettük, de folyamatos fejlődésre van szükség az edzés-látogatottságban, fegyelemben ahhoz, hogy végre egységes csapatként fejlődjünk tovább és ezáltal a játékosok is megérezhetik a "vér szagát", ami a saját fejlődésüket elősegítheti ( ez a belső motiváció )... Az eredményekkel, az elért 6. helyezéssel csak kis mértékben foglalkoztam, leginkább a mutatott játék, a hozzáállás érdekelt, s ezekre a bajnokság végére - néhány meccset kivéve - pozitív visszajelzést kaptam. Tehetséges és többségében megfelelő mentalitású játékosok alkotják a keretet! Amennyiben a fejlődés hasonló illetve gyorsabb ütemben folyik az előző évhez képest, akkor komolyabb elvárásokat, eredményeket is táplálhatunk a csapatunk iránt...

Pigniczki Zoltán:

szeged2011_evzaro20kf

- Az U15-ös csapat, úgymond "stílszerűen" épp 15 játékossal vágott bele a bajnokságba. Két tehetséges labdarúgónk a tavalyi idény után a Gyulai Grosics Akadémián folytatta pályafutását. Őket pótolandó két új játékos érkezett. Célkitűzésként azt fogalmaztuk meg , amit eddig minden bajnokság előtt... Képességeinkhez mérten, minél becsületesebben, tisztességesebben és méltóképp képviseljük egyesületünket. S az átlagéletkorunkat tekintve, a legfiatalabb csapatként, a második helyen sikerült végeznünk! Ennél sokkal nagyobb tett véleményem szerint, hogy 15 játékossal végig játszottuk a bajnokságot. Közel 80%-os edzéslátogatottsággal és 100%-os mérkőzés részvétellel úgy, hogy a csapat az U17-es megyei bajnokságban is helyt állt, a szezon végén pedig az U17-es NB II-es csapatnak is segítséget tudott nyújtani a bajnokság befejezéséhez. A csapat rendkívül egységes, nagyon jó mentalitású játékosokból áll, akikre mindig lehet számítani. Nyilvánvalóan az egyéni képességek tekintetében vannak eltérések, de ezen a fórumon nem szeretnénk senkit kiemelni. Van, aki megbízhatóságával, más az alázatával, rendkívüli gyorsaságával, megint más a játékintelligenciájával vagy éppen gólérzékenységével segíti csapatunkat. Ez a siker (ha annak nevezhető) mind a 15 játékos érdeme! A következő, 2015-16. évi bajnokság célkitűzéseként még határozottabban a tisztes helytállást, az egyesületünk méltó képviseletét tűzhetjük zászlónkra. Rendkívüli lehetőség előtt állnak játékosaink, hiszen 1,5-2 évvel idősebbek (!!) ellen gyakorolhatjuk a gyorsabb iramú, nagyobb ritmusú játékot. Töretlenül bízunk és hiszünk játékosainkban! Végezetül de nem utolsó sorban!!! Íme az "ezüstös csapat" kiváló teljesítménye számokban: 27 bajnoki mérkőzésből 19 győzelem, 4-4 döntetlen és vereség, 61 megszerzett pont, egészen remek 112-29-es, azaz +83-as gólkülönbséggel! Hasonló eredményes folytatást kívánunk mind a négy kiemelt utánpótlás-csapatunknak a 2015 nyarán rajtoló újabb pontvadászatokon!

Vitos György

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.