Sport

Hátország: feljutott a Grosics Akadémia az élvonalba

Hátország: feljutott a Grosics Akadémia az élvonalba

2015. június 20., szombat
Hátország: feljutott a Grosics Akadémia az élvonalba
grosics_akademia_u17

Végletekig kiélezett küzdelemben, büntetőkkel harcolta ki a feljutást az NB I-be a Grosics Akadémia U17-es csapata a Bozsik Akadémia elleni visszavágón.

A két gárda az osztályozós párharc

odavágóján

1-1-es döntetlenre végzett Nyíregyházán, ennek megfelelően

Klausz László

tanítványai a hazai mérkőzést helyzeti előnyből kezdhették. Az első félidő nem hozott gólt, a második felvonás 19. percében azonban vezetéshez jutottak a vendégek, akik ezzel egyben megszerezték a számukra oly fontos idegenbeli találatot is. (0-1) Továbbjutásra ugyanakkor nem sokáig álltak, hiszen a házi gólkirály

Balogh Gusztáv

alig három minutummal később máris egyenlíteni tudott. (1-1) A fiatal támadónak ez volt idénybeli 25. meccsén a 48. gólja! A folytatásban többször már nem rezdültek a hálók, sem a rendes játékidőben, sem a kétszer 15 perces hosszabbításban. A tizenegyesek okozta feszültséget a gyulaiak kezelték jobban, a párbaj 3-1-es végeredménye pedig azt jelenti, a Grosics Akadémia U17-es alakulata feljutott az NB I-be, egyúttal viszi magával az U19-es korosztályt is a 2015/2016-os szezonra.

Labdarúgó U17-es NB II rájátszás a feljutásért, 2. forduló 2. mérkőzés:

Grosics Akadémia FK - Bozsik József Labdarúgó Akadémia 1-1 (0-0) - büntetőkkel 3-1

Gyula, Grosics Akadémia. Vezette: Böcskei Balázs (Pápai Zoltán, Kovács II. Gábor).

Grosics:

Csóka - Farkas, Bankó (Galacs 61'), Treiber, Molnár, Tóth (Juhász 103'), Barbu, Balogh, Mannheim, Bojtos, Povázsai.

Edző:

Klausz László.

Bozsik:

Kocsor - Schmidt, Ötvös, Orosz, Mezei, Kis, Bereczki (Fellegi 76'), Mihali, Mogyorósi, Fodor (Vizkeleti - a szünetben), Móré (Lengyel 55').

Edző:

Nagy Sándor.

Gólszerzők:

Balogh (67'), ill. Lengyel (64').

Sárga lap:

Balogh (79'), Povázsai (88'), ill. Kocsor (67'), Kis (117').

Büntetőkkel jutott fel a Grosics Akadémia U17-es alakulata a korosztályos NB I-be! Részletekért KLIKK: http://szegedma.hu/?p=548515

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 20.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.