Közélet

Határzár - Fidesz: 60 ezer fölött az illegális bevándorlók száma

Határzár - Fidesz: 60 ezer fölött az illegális bevándorlók száma

2015. június 22., hétfő
Határzár - Fidesz: 60 ezer fölött az illegális bevándorlók száma
Határsértõk Csongrád megyében

Meghaladta a 60 ezret a magyar határt illegálisan átlépők száma, döntő többségük a szerb határszakaszon érkezett - közölte Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus úgy fogalmazott: egy új - gazdasági természetű - népvándorlás indult el Európa felé elsősorban Afrikából és a Közel-Kelet irányából, Magyarországra ugyanakkor - az éves adatokat nézve - a legnagyobb számban még mindig Koszovóból érkeztek illegális bevándorlók. Idén eddig, vasárnap estig a magyar határt 60 082-en lépték át illegálisan, 99 százalékuk a szerb szakaszon - közölte.

Németh Szilárd

ezt úgy értékelte: egész Európában Magyarországra irányul a legnagyobb nyomás, márpedig Magyarország nincs olyan helyzetben, hogy illegális bevándorlók ekkora tömegével együtt tudjon élni. Ezért döntött a kormány a műszaki határzár mellett, amit a kormánypárti frakció támogat - mondta a fideszes képviselő. Megjegyezte: ezzel nemcsak Magyarországot védik, hanem Európa polgárait is. "Az osztrákok és a németek is üdvözölték, hogy a schengeni határon megállítjuk a menekülteket". Ők is nemzeti hatáskörben hoznak döntéseket a kérdésben, mert "a brüsszeli bürokrácia teljes egészében alkalmatlan az új népvándorlásnak a kezelésére" - tette hozzá. Németh Szilárd tájékoztatott arról is, hogy a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációban eddig 763 ezer levél érkezett vissza, az interneten pedig több mint 42 ezren töltötték ki a kérdőívet. Úgy számolnak - folytatta -, hogy a július 1-jei válaszadási határidőig 900 ezer fölé emelkedhet a konzultációban részt vevők száma. Az eddig feldolgozott kérdőívek alapján továbbra is 80 százalék feletti a szigorúbb fellépés támogatóinak aránya - mondta. Arra a felvetésre, hogy a magyar-szerb határon építendő kerítést esetleg Románia felől kerülik majd ki a bevándorlók, a kormánypárt képviselője úgy reagált: Románia uniós tagállam, bár nem tagja a schengeni zónának, és szerinte Románia mindent meg fog tenni azért, hogy megvédje a határait, és hogy bekerülhessen a schengeni övezetbe. Szerinte nem elképzelhető, hogy Románia felől nagy tömegekben érkeznének majd. A Fidesz politikusát arról is kérdezték, hogy az MSZP számításai szerint a MET Zrt. 150 milliárd forintot "kaszált" a kormány által jogszabályban biztosított gázkereskedelmi rendszerrel, miközben 4,1 milliárd forint volt a magyar állam haszna. A szocialista Tóth Bertalan azt is mondta, hogy a kormány a rezsicsökkentés által havi 3000 forinttal "eltakarta" az emberek szemét, holott ezen felül további 10 százalékkal, azaz évente további 10 ezer forinttal is lehetett volna csökkenteni a gáz és a távhő árát. Németh Szilárd erre úgy reagált: "az elvtársak álláspontja" hiteltelen, cinikus és hazug, mert amikor kormányon voltak, "az egekbe emelkedtek" az energiaárak. A MET egy teljesen átlátható, sikeres magáncég, amelyhez semmi köze nincs a kormánynak - tette hozzá, közölve továbbá, hogy a MET-nek semmi köze a rezsicsökkentéshez. Kijelentette végül: "amíg Fidesz-kormány van, addig nem lesz rezsiemelkedés".

Meghaladta a 60 ezret a magyar határt illegálisan átlépők száma, döntő többségük a szerb határszakaszon érkezett - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=548723

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 22.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.