Közélet

Haág Zalán: Szeged is legyen helyszíne a budapesti olimpiának!

Haág Zalán: Szeged is legyen helyszíne a budapesti olimpiának!

2015. június 24., szerda
Haág Zalán: Szeged is legyen helyszíne a budapesti olimpiának!
kajak_kenu vilagkupa_mj35

A KDNP frakcióvezetője halaszthatatlan indítványt nyújtott a szegedi közgyűlés elé: kéri, hogy a testület támogassa hazánk olimpiai pályázatát, és Szeged is legyen a helyszínek között.

"Ezen a héten döntött a

Fővárosi Közgyűlés,

hogy – a Magyar Olimpiai Bizottság pályázati tervét támogatva – szándéknyilatkozatot tesz a 2024-es olimpia Budapesten történő megrendezésére. Az olimpiai terv megvalósíthatósági tanulmánya olyan vidéki településeket is említ, melyek egyes versenyszámok lebonyolítására alkalmasak lehetnek, vagyis a Budapesti Olimpia kísérőhelyszíneként szolgálhatnának. A lehetséges vidéki helyszínek között Szeged is szerepel. A kajak-kenu és evezős versenyeknek valóban ideális helyszíne lehetne a Maty-éri Szegedi Olimpiai Központ" - írja halaszthatatlan indítványában

Haág Zalán

, a szegedi közgyűlés KDNP-frakciójának vezetője.

haag_zalan_gs

Megjegyezi: bár a létesítmény nem önkormányzati, hanem állami kezelésben működik, így a versenyek lebonyolításához a város engedély nem szükséges, mégis fontos már most kifejezni a város támogató szándékát, hiszen a pályázat megalkotása során más helyszínek is számításba jöhetnek. "Meggyőződésem, hogy Szeged város sportszerető közönsége – akik közül alkalmanként több ezren szurkolnak egy-egy kajak-kenu világversenyen a Maty-éren – támogatja, hogy városunk olimpiai versenyszámok színhelye lehessen. A város – és ezalatt nem csupán az önkormányzatot értem – terület, szálláshely és közlekedési eszközök biztosításával, önkéntesekkel, kísérőprogramokkal és egyéb módon is tevékenyen támogatni tudja az olimpiai versenyek megrendezését. Ezzel Szeged kivételes és talán soha vissza nem térő városmarketing-lehetőséghez jutna, ami hosszú távú gazdaság- és turizmusfejlesztési lehetőségeket rejt magában. Nem is beszélve az olimpiai költségvetésből megvalósuló esetleges infrastrukturális beruházásokról. A jövő generációk iránti felelősség tudatában nem engedhetjük meg magunknak, hogy városunk egy ilyen lehetőséget elszalasszon" - mutat rá a városatyák felelősségére a kereszténydemokrata politikus. Haág Zalán előterjesztésében arra is utal: Budapest fővárosi szándéknyilatkozat elfogadását követően országszerte számos önkormányzatnál megindul a gondolkodás arról, miként vehetne részt az adott település az olimpiai pályázatban, illetve a remélt olimpiai rendezésben.

"Fontos, hogy Szeged ezúttal ne a lehetőségek után kullogó település legyen, hanem mostantól tegyen meg mindent annak érdekében, hogy már a pályázat előkészítő fázisában elérje, hogy annak sikere esetén Szeged városa is olimpiai kísérőhelyszín, tényleges versenyszámok lebonyolítója legyen.

A pozitív, támogató hozzáállás talán azt is eredményezheti, hogy a kajak-kenu és evezős versenyszámok mellett más olimpiai sportesemény lebonyolítására is lehetőség nyíljon városunkban" - szögezi le, hozzátéve, fontos lenne, hogy a közgyűlés pártszempontokon felülemelkedve, a város érdekeit szem előtt tartva támogassa javaslatát.

Lehetne akár szegedi helyszíne is a budapesti olimpiának 2024-ben? KLIKK: http://szegedma.hu/?p=549215

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 24.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.