Kultúra

Gálával készülnek a Vörösmarty-iskola diákjai a Nemzeti Összetartozás Napjára

Gálával készülnek a Vörösmarty-iskola diákjai a Nemzeti Összetartozás Napjára

2015. június 1., hétfő
Gálával készülnek a Vörösmarty-iskola diákjai a Nemzeti Összetartozás Napjára
enek_zene_kotta

A Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola az idei évben új helyszínen, a Szent-Györgyi Albert Agórában rendezi meg hagyományos művészeti gáláját.

A korábbi évekhez képest nem csak a helyszín változott, hanem a műsor összetétele is. A komplex művészeti nevelés jegyében a korábbi néptáncgála bővül az iskolában működő más művészeti csoportok bemutatkozásával. A műsorban az iskola majd minden évfolyama bemutatkozik valamelyik művészeti ágban. A hagyományokhoz hűen fellépnek az alsó tagozatos osztályok egy-egy néptáncbemutatóval. A TáncCentrum Művészeti Iskolával való együttműködés eredményeként új színfoltként az idén szerepelnek a 7. évfolyamos tanulók a tanév folyamán tanult társastánc-produkciójukkal. Ez az ünnep kiváló alkalom a határontúli magyar testvériskolával való közös ünnepelésre is. A rendezvényen immár második alkalommal vesznek részt vendégként a Vajdaságból érkező hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskola néptáncosai és szavalói. A Vörösmarty-iskola tehetségpontként a más tehetségpont-intézménnyel való hálózatépítésre is nagy gondot fordít. A gála másik vendége az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola. Műsorukban egy kórusmű és egy néptánc produkció szerepel. Idén a felső tagozatos tanulókból és tanáraikból alakult énekkar és zenekar zenei blokkot ad elő. A gálát az alsós néptánccsoportok és a felsős énekkar és zenekar közös produkciója zárja. A június 2-án 16.30-kor kezdődő gálára a szervezők minden érdeklődőt szívesen várnak!

A program:

1. a 7.a osztály tánca - Michael Jackson: Thriller (felkészítő-koreográfus: Török Árpád) 2. köszöntő: Nagy Bettina - Uzonyi Gyula 6.a 3. megnyitó: Gulyásné Szabó Klára intézményvezető 4. a 7.b osztály tánca - Erkel Ferenc: Palotás (felkészítő koreográfus: Török Árpád) 5. az alsó tagozat néptánca (felkészítő pedagógus: Halminé Nagy Edina) - 1.a osztály és 1.b osztály: Enyém a vár - 2.a osztály: Szita, szita, Bóbita - 2.b osztály: Május-járás - 3.a osztály: Zálogosdi - 3.b osztály: Szatmári táncok - 4.a osztály: Katonásdi - 3.b osztály: Moldvai táncok 6. a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskola műsora - Kölcsey Ferenc: Himnusz (előadja: Balley Ingrid) - szólótánc hegedűkísérettel (előadja: Török István, Kovács Ádám) - jászsági táncok (bemutatja: Szalai Klaudia, Apró Dániel) - Radnóti Miklós: Nem tudhatom (előadja: Szalai Klaudia) 7. az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola műsora - ismeretlen szerző: Kék ibolyácska című madrigál (felkészítő tanár: Papp Leonóra) - sóvidéki táncok (előadja: Zsibongó Táncegyüttes kamaracsoportja, felkészítő tanár: Hegedűs Edina) 8. az énekkar és zenekar műsora - Koltay-Demjén: Honfoglalás - Dupéré-Geszti: Magyarország (felkészítő tanárok: Gáspár Andrea, Hegyközi Tamás) 9. finálé - alsós néptánc, énekkar, zenekar: Kormorán: Harangok dala (felkészítők: Halminé Nagy Edina, Gáspár Andrea, Hegyközi Tamás)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.