Sport

Futsal: idegenben lőtt kevesebb gól miatt lemaradt az NB I-ről az EHÖK SE

Futsal: idegenben lőtt kevesebb gól miatt lemaradt az NB I-ről az EHÖK SE

2015. június 18., csütörtök
Futsal: idegenben lőtt kevesebb gól miatt lemaradt az NB I-ről az EHÖK SE
szte_ehok-bekescsaba09kf

Bár megszerezte a vezetést az NB I-ért vívott osztályozó visszavágóján az SZTE EHÖK SE, de végül a Pioneers meg tudta fordítani a meccset, és idegenben lőtt több góljával bent maradt az élvonalban, míg a szegediek lecsúsztak a feljutásról.

Az odavágón aratott szűk sikerének köszönhetően egygólos előnyről várhatta a csütörtöki, NB I-ért vívott párharc békéscsabai visszavágóját az SZTE EHÖK SE. Egyik csapat sem kockáztatott túl sokat a találkozó elején, hiszen az első meccsen kialakult minimális különbség miatt már az első gól is kulcsfontossággal bírhatott. Főképp a szegediek próbálkoztak a meccs első szakaszában, de távoli kísérleteik nem fogtak ki

Borbély

kapuson. Az első nagyobb helyzet a kilencedik percben adódott, amikor kicsit kinyílt a szegedi csapat,

Szarka

középről lőhetett, de

Tombácz

bravúrral hárítani tudta próbálkozását. Két perccel később előbb

Fülöp

, majd a kipattanónál

Ördögh

lehetőségénél is nagyot hárított Borbély, majd a félidő utolsó perceiben egyre nagyobb lett az iram: a rohanásból majdnem a hazaiak jöttek ki jobban, de a szegedi kapu előtti kavarodásból nem tudtak helyzetig jutni. Néhány pillanattal az első félidő lefújása előtt járt a legközelebb a gólhoz a hazai együttes: Szarka újabb remek lövése Tombácz közreműködésével csattant a felső lécen, így gól nélkül zártak a csapatok az első játékrészben. Ezzel úgy fordulhatott a második félidőre az EHÖK SE, hogy egy félidővel közelebb került az NB I-hez: ráadásul néhány perccel a szünet után

Teimel

és Fülöp összjátéka után előbbi mattolta Borbélyt hat méterről, ezzel megszerezte a vezetést a szegedi együttes - így két gólra volt szüksége a csabai csapatnak a folytatásban, hogy elkerülje a kiesést. Teimel gólját követően két perccel

Laksteter

rutinosan fordult be középen a hatoson belül, majd összeesett, a játékvezető pedig a szegediek legnagyobb meglepetésére büntetőt ítélt. A megítélt büntetőt

Bondár

magabiztosan értékesítette, de még ez is az egyetemisták feljutását jelentette. Érezhető volt, hogy aki a következő gólt lövi, az meg is nyeri a párharcot, hiszen 1-1-et követően bármelyik csapat talál be, az a bent maradását, illetve feljutását jelenti. A kiélezett, izgalmas derbi során végül a alig három perccel a vége előtt jött a következő fordulat: mivel gólra volt szüksége a Pioneersnek, az öt a négy elleni játékot húzták elő a hazaiak, és bár egy ideig bírták a nyomást

Bullás Imréék

, de végül Laksteter megpattanó lövése utat talált Tombácz kapujába, 2-1, ezzel pedig már nem volt feljutó az EHÖK SE. Ezt követően az egyetemisták is emberelőnyös játékkal próbálkoztak a hátralévő időben, de nem volt szerencséjük a lövéseknél, és nem tudtak már kiegyenlíteni: mindez pedig azt jelentette, hogy több idegenbeli góljának köszönhetően élvonalbeli maradt a Pioneers, míg az EHÖK SE csupán egyetlen góllal maradt le arról, hogy ősztől az élvonalban szerepeljen. Cserenkó Szabolcs együttese bár a visszavágón is mindent megtett, de kevesebb szerencséje volt a hazai pálya előnyét élvező Viharsarki Pioneers FC ellenében, így egy roppant kiélezett párharc után, csupán idegenbeli góllal maradt le a feljutásról.

Férfi futsal, osztályzó az NB I-ért, 2. meccs

Viharsarki Pioneers FC - SZTE EHÖK SE 2 - 1 (0-0)

Békéscsaba, Kazinczy Ferenc Általános Iskola, 200 néző. Vezette: Kovács Gábor Péter, Farkas Balázs (Stumpf Tamás)

Pioneers:

Borbély – Szarka, Dócza, Bondár, Lukucz M.

Csere:

Patka (kapus), Szabó P., Farkas J., Veres, Dohányos, Knyihár, Zsömbörgi, Horváth B., Laksteter.

Vezetőedző:

Kiss László.

EHÖK SE:

Tombácz – Bullás, Tóth A., Deák, Makra.

Csere:

Vastag (kapus), Ferenczi, Teimel, Fülöp, Ördögh, Csamangó, Rutai, Cserenkó.

Játékos-edző:

Cserenkó Szabolcs.

Gól:

Bondár (26' - büntetőből), Laksterer (37') ill. Teimel (24')

Sárga lap:

Lukucz (18'), Dohányos (29'), Knyihár (40') ill. Fülöp (26')

Kiállítva:

Tóth A. (40')

Összesítésben: 4-4, idegenben lőtt több góllal NB I-es maradt a Viharsarki Pioneers FC

Cserenkó Szabolcs:

"Valamiért a sors ezt akarta, hogy ez így történjen. Dolgoznunk kell tovább, bár most nyilván mindenki szomorú, de holnap is van nap. Külön gratulálok a hazaiaknak, akiken látszódott, hogy nagyon akarják ezt a sikert. A csapatunkból mindenkit dicséret illet. Ilyen meccseken nem lehet és nem is kell jól játszani, hanem eredményesen kell játszani, nekünk ma csak egy gól jött össze. Zalaegerszegen tudtunk rúgni többet, ma csak egyet, bár voltak még lehetőségeink, nem tudtunk élni ezekkel. Kevésen múlt, hogy feljussunk, három éves tervben gondolkoztunk, és majdnem az elsőben sikerült is végrehajtani a tervünket, de jövőre újra megpróbáljuk. Még több fiatalt kell beépítenünk a következő évben."

Online közvetítésünk

VÉGE

40'

Ez is vitatható ítélet, Bondár habkönnyen adta meg magát: ráadásul Tóth Attila pirosat kap, hát ez nagyon erős így. Oda lesz ezzel a szegediek emberelőnye, leperegnek az utolsó másodpercek, nincs gól, így 2-1-re nyer a Pioneers, mindez pedig azt jelenti, hogy idegenben lőtt több góljának köszönhetően elsőosztályú maradt a csabai együttes, az SZTE EHÖK SE pedig hajszál híján, de nem jutott fel az NB I-be, nagyon közel állt ehhez Cserenkó Szabolcs együttese, de egy lőtt gól ma kevés volt a sikerhez.

40'

Próbálkozik az EHÖK SE, folyamatosan öt emberrel játszik a szegedi csapat, de nem tud helyzetet kialakítani a végjátékban: egyetlen gól a szegediek feljutását jelentené, de egyelőre nem akar összejönni. Alig fél perc van a meccsből, a labda folyamatosan a csabai térfélen.

38'

Az időkérést követően az EHÖK SE is lehozza kapusát, itt is 5 a 4 elleni játék, egyértelmű a szándék a szegediek részéről, gól kell!

37'

Gól, nem tudta kivédekezni az emberelőnyös szituációt az EHÖK SE: egy nyolcméteres lövés középen megpattant, így Laksteter lökete végül az ellenkező irányba induló Tombácz mellett bevágódott a kapuba, szerencséje is volt most a Pioneersnek, és ezzel a góllal ráadásul ők a bent maradók - ugyanakkor ha a hátralévő bő három percben lő egy gólt az EHÖK SE, az már a szegediek feljutását jelentené. Rögtön időt is kért Cserenkó Szabolcs.

36'

Az időkérést követően lehozzák a kapusukat a hazaiak: folyamatosan 5 a 4 elleni játékkal próbálkoznak a csabaiak, de egyelőre ennek nincs eredménye. Ezt kell kibírni, gyerünk srácok!

35'

Még bő öt percet kell kibírnia az SZTE EHÖK SE-nek: ha ez megvan, NB I-be jutnak Cserenkó Szabolcs tanítványai. Időt kér a Békéscsaba, számukra mindenképp kell a gól. A faultok aránya egyébként ahhoz képest, hogy milyen téttel bíró meccsről van szó, elég alacsony, csupán kétszer faultoltak a hazaiak, míg a szegedieknél egy hibát jegyezhetünk fel.

34'

Több szegedi lövés is érkezett Borbély kapujára, a legkomolyabb ezek közül Bullásé volt, aki Fülöppel játszott össze remekül, de szép kombinációjukat követően sem szerzett gólt a szegedi csapat, mindig volt egy csabai láb, ami blokkolni tudott volna.

32'

Knyihárt kellett ápolni, miután a bokáját fájlalta, de végül folytatni tudta a játékot. Deák ígéretes lövését blokkolta a hazai védelem, így nem jutott el a labda Borbélyig.

29'

Dohányos üti el Bullást a félpályánál, övé a második sárga a hazaiaknál.

29'

Az egyenlítő gól óta főleg mezőnyjáték folyik a pályán, a következő gól kulcsfontosságú lehet a párharcot tekintve, hiszen 2-1-el már a csabaiak a jobbak, azonban ha az EHÖK SE lő gólt, akkor két gólra lenne szüksége a Pioneersnek.

26'

Gól, Bondár értékesíti a büntetőt, Tombácz tehetetlen volt, így egyenlít a Pioneers, ez azonban még mindig az SZTE EHÖK SE feljutását jelenti, 1-1.

26'

BÜNTETŐ! Elképesztően könnyen fújta ezt most be a játékvezető, Laksteter tudott befordulni a hatoson belül, majd a földre került, bár különösebben senki nem bántotta, azonban büntetőt lőhet a Pioneers. Fülöp kap sárgát reklamálásért.

25'

Majdnem itt a hazai válasz, középről lőhetett a hazai csapat, de Bondár kísérlete megpattant egy szegedi védőn, majd a jobb kapufán csattant, nem sok hiányzott a csabaiak egyenlítéséhez.

24'

GÓÓÓÓL! Megszerzi a nagyon fontos idegenbeli gólt az EHÖK SE! Teimel játszott össze Fülöppel a jobb oldalon, majd visszakapta a labdát, és hat méterről a csabai kapuba lőtt, vezet az EHÖK SE, összesítésben pedig 4-2 a szegedieknek!

21'

Az SZTE EHÖK SE kezdte a második félidőt.

SZÜNET

20'

Itt a vége az első félidőnek, az utolsó percekben ugyan közelebb járt a gólhoz a csabai együttes, de 0-0-al fordulnak a csapatok, így a jelenlegi állás szerint csupán egy félidő választja el az SZTE EHÖK SE-t attól, hogy az NB I-be jusson.

20'

Kapufa! Szarka lőtt kapura oldalról, a felső sarok felé tartó labdáját Tombácz tolta a kapufára, ahonnan kifele pattant a labda, most szerencséje is volt a szegedieknek!

18'

Fülöp szerzett labdát, és indult meg az ellenfél kapuja felé, de lerántotta őt Lukucz, aki ezért sárgát kapott, míg Cserenkó Szabolcs bő két perccel a szünet előtt kikérte idejét.

18'

Kisebb rohanás alakult ki most a pályán az eddigi stabil játékhoz képest, ennek végén egy kavarodás alakult ki a szegediek kapuja előtt, de nem lett belőle helyzet.

15'

Ezúttal az időkérés sem hozott változást a Pioneers játákába, az EHÖK SE-nek pedig tökéletes ez az állás, hiszen jelenleg összesítésben jobb ellenfelénél. Továbbra is kevés helyzet jellemzi a visszavágót.

12'

Időt kér a Békéscsaba: az utóbbi percek inkább az EHÖK SE dominanciájával teltek.

11'

Itt a szegedi válasz! Teimel gurítja le a labdát Fülöpnek, akinek életerős bombáját védi Borbély, a kipattanóra érkezik Ördögh, de Borbély óriási bravúrt bemutatva belevetődik Ördögh lövésébe is. Teimel próbálkozhat újra, de jobb lábas lökete már nem okoz olyan veszélyt, mint az előbbi jelenet alkalmával.

9'

Itt az első nagyobb lehetőség: most kicsit kinyílt a szegedi védelem, ezt Szarka próbálta kihasználni, kilenc méterről lőhetett kapura, a bal sarok felé tartó lövést azonban Tombácz bravúrral védte.

7'

Egy jobb oldali szögletet készítenek le Bullásnak, aki kapásból tűzi azt kapura, de próbálkozása fölé megy, majd Bondár ígéretes lövését blokkolja a szegedi védelem.

6'

Ismét Tóth Attila célozza meg Borbély kapuját, lökete ki is jön a kapusról, de nem volt érkező, aki bepofozta volna ezt a lehetőséget. Változatlan a helyzet a játék képét illetően.

5'

Főleg a mezőnyben folyik a játék, egyik csapat sem kockáztat túl sokat a meccs elején. Bullásnak volt egy távoli lövése, de nem jelentett igazán komoly veszélyt a csabai kapura.

2'

Az odavágón duplázó Tóth Attilaé az első lövés a meccsen: már a kapuson is túljutott a labda, de Borbély végül ráült a labdára, és a gólvonal előtt megállapította. Egy idegenben lőtt gól nagyon sokat érhet az EHÖK SE-nek.

1'

Sikerült elhárítani a problémát, a hazaiak kezdték a találkozót.

19:06

- Kisebb probléma adódott az egyik kapuval, ezért késéssel kezdődik a találkozó.

18:59

- A hazaiak tiszta fehérben, míg az EHÖK SE a szokásos kék-sárga dresszében lép pályára.

18:54

- A szegediekből többeknek is aktívan telt a nap: Tombácz Róbert és Bullás Imre is részt vett a mai helyosztókon is a

katasztrófavédelem országos kispályás tornáján

.

18:51

- A két csapat hétfői meccséhez képest változás, hogy a hazaiaknál ott lesz az a Laksteter Jován, aki a magyar amatőr válogatottban is játszott az ősszel több Csongrád megyei labdarúgó mellett, viszont Sztojka Ádám sérülés miatt kimaradt, míg az EHÖK SE-nek ezúttal nélkülöznie kell Dalibor Crkvenjakov és Igor Bilic játékát, viszont Makra Zsolt, Csamangó Tibor és Rutai Balázs is ott van Cserenkó Szabolcs mai keretében.

18:47

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan eldől: bent marad-e az élvonalban a Pioneers, vagy az SZTE EHÖK SE feljut az NB I-be, hiszen kettejük osztályozó párharcának visszavágójára kerül sor Békéscsabán.

A mérkőzés 19 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

FOCIFANOK! Ma eldől a kérdés, lehet-e Szegednek NB I-es futsalcsapata a következő szezonban! Az SZTE EHÖK SE békéscsabai fellépését 19 órától ÉLŐben közvetítjük ITT: http://szegedma.hu/?p=547766

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 18.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.