Közélet

Fidesz: ma számíthatnak támogatásra a családok

Fidesz: ma számíthatnak támogatásra a családok

2015. június 29., hétfő
Fidesz: ma számíthatnak támogatásra a családok

Ma számíthatnak támogatásra a családok, ugyanakkor az évtizedek óta tartó negatív demográfiai folyamatokat a Gyurcsány-korszak családellenes intézkedései súlyosbították, még a családi adókedvezményt is elvették a családoktól - reagált a nagyobbik kormánypárt Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivőjének hétfői kijelentéseire.

Gréczy Zsolt

sajtótájékoztatóján azt mondta: az alacsony magyarországi születésszám miatt jelentős részben az Orbán-kormányt terheli a felelősség. Az ellenzéki párt szóvivője többek között az elhibázott szociálpolitikát, az adópolitikát, a romló egészségügyi ellátást és az elvándorlást jelölte meg okként. A Fidesz az MTI-hez eljuttatott reagálásában felidézte, hogy

Gyurcsány Ferenc

korábban egyenesen "perverznek" nevezte a családi adókedvezményt, az egy és két gyermek után járó családi adókedvezmény eltörlésével 1 millió 700 ezer gyermekes család zsebéből húztak ki pénzt. Gyurcsány és a szocialisták megszüntették a családi adó- és otthonteremtési kedvezményeket, meg akarták adóztatni a családi pótlékot, bezárták a bölcsődéket és ma is eltörölnék a családi adórendszert, szűkítenék a családi adókedvezményt - sorolta a nagyobbik kormánypárt. A Fidesz viszont azt szeretné, ha Magyarországon minél több gyermek születne, ezért ma kormányzati intézkedések sorozata ösztönzi a gyermekvállalást és gyermeknevelést. A 2010-es kormányváltás óta bevezették a családi adórendszert, a gyed-extrát, az édesanyáknak visszaadták a hároméves gyest, foglalkoztatásuk után adókedvezményt biztosítanak, bölcsődéket és óvodákat építenek. Kiszámíthatóbb, biztonságosabb jövőt teremtettek a családoknak azzal, hogy gazdaságilag és pénzügyileg megerősítették az országot és óriási terhet vettek le a családok válláról a rezsicsökkentéssel, a bankok elszámoltatásával, és a forintosítással. Ezeknek az intézkedéseknek az eredményei már érezhetőek, évről-évre egyre több gyermek születik, 2015 első négy hónapjában 3 százalékkal több gyermek született, mint tavaly és egyre több pénz marad a gyermeket nevelőknél - mutatott rá a kormánypárt, hozzátéve: itt nem állnak meg, júliustól életbe lép a családi otthonteremtési kedvezmény, jövőre már a gyermek féléves korától járni fog a gyed-extra és tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.