Közélet

Fidesz: a szocialisták csak ellenzékben védik a kiskeresetűeket

Fidesz: a szocialisták csak ellenzékben védik a kiskeresetűeket

2015. június 6., szombat
Fidesz: a szocialisták csak ellenzékben védik a kiskeresetűeket

Több millió munkavállaló pénztárcája bánja, hogy a szocialistáknak csak ellenzékben jutnak eszükbe a kiskeresetűek - reagált a Burány Sándor (MSZP) délelőtti sajtótájékoztatóján elhangzottakra szombaton a Fidesz.

Mint írták, a szocialisták kormányzásuk alatt keservessé tették e réteg megélhetését a sorozatos megszorításokkal, az "adó- és rezsiemelésekkel". Ma minden munkavállalót Európa egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadója és a családi adókedvezmény segíti, a legalacsonyabb jövedelmű három vagy több gyermekes családoknak gyakorlatilag nem kell adózni - írták. A közlemény kiemelte: a bankok elszámoltatásával, a forintosítással és a rezsicsökkentéssel további százezrekkel több marad évente a családok zsebében. Az Európa élmezőnyébe tartozó és tartós gazdasági növekedésnek köszönhetően az adócsökkentések és a béremelések folytatódnak, ezt a szocialistáknak is módjukban áll támogatni a jövő évi költségvetés megszavazásával - tették hozzá.

Burány Sándor

(MSZP), az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: több pénzt kellene adni az alacsony keresetűeknek, mert minden, nekik adott forint nemcsak az ő helyzetükön javít, hanem a fogyasztáson keresztül segíti a gazdasági növekedést is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.