Sport

Férfi vízilabda világliga: Az ausztrálok elleni vereséggel 6. a magyar válogatott

Férfi vízilabda világliga: Az ausztrálok elleni vereséggel 6. a magyar válogatott

2015. június 28., vasárnap
Férfi vízilabda világliga: Az ausztrálok elleni vereséggel 6. a magyar válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-6-ra kikapott az ausztrál csapattól vasárnap, így 6. helyen zárt a világliga bergamói nyolccsapatos szuperdöntőjében - írja az MTI.

Benedek Tibor

szövetségi kapitány világbajnoki címvédő együttese csoportjából két győzelemmel és egy vereséggel elsőként lépett tovább, a negyeddöntőben viszont alulmaradt az amerikaiakkal szemben. A házigazda olasz együttest az 5-8. helyért rendezett helyosztón legyőzték a magyarok, akik az ötödik helyért lejátszott összecsapáson viszont ismét vereséget szenvedtek, így hatodikként zártak.

Eredmény, az 5. helyért:

Ausztrália-Magyarország 9-6 (2-1, 1-2, 4-2, 2-1)

a magyar góldobók: Varga Dániel, Varga Dénes 2-2, Erdélyi, Vámos A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint már az első perc végén magyar gól született,

Varga Dénes

talált be. Az ausztrálok

Hosnyánszky

kiállítása után emberelőnyből egyenlítettek és a negyed vége előtt a vezetést is átvették (1-2). A második nyolc perc elején kétgólosra nőtt ausztrál előny (1-3), amelyet

Vámos Márton

akcióból szerzett találata csökkentett, Varga Dénes pedig emberelőnyből egyenlített, így a nagyszünetre döntetlennel mehettek a csapatok (3-3). A harmadik negyed ismét magyar találattal indult, Varga Dániel lőtt gólt gyors felúszás után (4-3). Hárai kiállítását kihasználták az ausztrálok, ezt követően akcióból és újabb emberelőnyből is betaláltak (4-6). A magyar csapat Varga Dániel második találatával felzárkózott (5-6), ám az ausztrálok ismét kihasználták az emberelőnyüket, így kétgólos különbséggel kezdődött az utolsó játékrészt (5-7). Nem indult jól a negyedik negyed magyar szempontból, Ausztrália előbb kettős emberelőnyét kihasználva háromgólosra növelte előnyét, majd akcióból is betalált (5-9). Erdélyi Balázs révén a magyarok is kihasználtak egy kettős fórt (6-9), ám további gól nem esett a végső dudaszóig. A magyar válogatott vereségével hatodik helyen fejezte be a bergamói tornát, amelynek első helyezettje részvételi jogot szerez a jövő nyári riói olimpiára, a fináléban Horvátország és Szerbia küzd meg egymással.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.