Közélet

EU-csúcs - Orbán: nyugtával kell dicsérni a napot

EU-csúcs - Orbán: nyugtával kell dicsérni a napot

2015. június 26., péntek
EU-csúcs - Orbán: nyugtával kell dicsérni a napot

A migráció kérdésében a EU-tagállamok vezetői között született megállapodás kérdésében "nyugtával kell dicsérni a napot" - válaszolta Orbán Viktor pénteken Brüsszelben arra a kérdésre, hogy elégedett-e a hajnalban kötött egyezséggel.

A kormányfő magyar újságíróknak nyilatkozva emlékeztetett arra, hogy a végső szövegezés még hátra van, és "az a kérdés, hogy mindenki ugyanúgy emlékszik-e". Az Európai Unió állam- illetve kormányfői

abban állapodtak meg

, hogy a tagállamok két év alatt összesen 60 ezer menekültet osztanak szét egymás között, önkéntes alapon, kétharmadukat az Olaszországba és Görögországba érkezettek közül, 20 ezret pedig polgárháborús konfliktusok elől menekülők soraiból fogadnak be az Európai Unión kívülről. Magyarország és Bulgária viszont külön elbírálás alá esik. "Ami a szövegben benne van, az a magyar emberek érdekét védi és szolgálja" - fogalmazott a miniszterelnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.